27.05.2004 Tarih ve 5179 Sayılı Gıdaların Üretimi, Tüketimi ve Denetlenmesine Dair Kanun Hükmünde Kararname`nin irdelenmesi
dc.contributor.advisor | Başoğlu, Fikri | |
dc.contributor.author | Aşan, Müge | |
dc.date.accessioned | 2021-05-08T11:49:42Z | |
dc.date.available | 2021-05-08T11:49:42Z | |
dc.date.submitted | 2006 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/690944 | |
dc.description.abstract | Bu çalısmamızda 5179 sayılı Kanun'u irdeleyerek gıda sektörü ve gıda sektörüaçısından meydana gelen degisiklikler ve yenilikler belirlenerek, kanununuygulamadaki etkinliginin nasıl ve ne sekilde olacagı çesitli görüsler alınarakbelirlenmeye çalısılmıstır.Bu çerçeve kapsamında gıda sanayi tanımı ile baslanarak Türkiye'deki gıdasanayi durumu belirlenmistir. Gıda mevzuatının tanımı yapılarak gerekliligi belirtilmis,tarihçesi verilerek geçmisten günümüze kadarki gelisimi incelenmistir. Gıdahizmetlerindeki idari yapılanma ve bu kurumlarla gıda islerinin iliskileri açıklanmıstır.560 sayılı KHK'nin yayınlanması ile meydana gelen gelismeler, KHK'nin genel yapısı,eksiklikleri belirtilmistir. 5179 sayılı Kanun'un yayımlanması ile yasanan gelismeler,kanun içerigi irdelenerek verilmis görüsler dogrulusunda degerlendirilmistir. Kanunkapsamında yönetmelikler incelenmistir.5179 sayılı Kanun'un getirdikleri, yasanılan ve karsılasılan problemler incelenmisve bunlarla ilgili çözüm önerileri sunulmustur. | |
dc.description.abstract | In this study alterations and improvements about food sector were determined byexamining the food law no.5179, effectiveness of the law on the law on the applicationwas determined by taking some opinions.Food industry conditions were determined by starting the definition of the foodindustry. Importance of the eood regulations was defined by making definition ofit,improvements of it were examined by giving its history. Administarive constitutions ofthe food employements relation of this foundations with food works were explained.General structure of law on adoption of the amended decree having the force of lawno. 560, its deficiences and resulting improvements after being emitted were specified.Improvements happening after emitting of the law no. 5179 were examined by opinionsobtained from examining the contact of the law. Regulations scope of the law, wereexamined.Advantages and problems about the law no. 5179 were examined and proposalsabout solutions were offered. | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Gıda Mühendisliği | tr_TR |
dc.subject | Food Engineering | en_US |
dc.title | 27.05.2004 Tarih ve 5179 Sayılı Gıdaların Üretimi, Tüketimi ve Denetlenmesine Dair Kanun Hükmünde Kararname`nin irdelenmesi | |
dc.title.alternative | The Food Law No 5179, Dated, 27.05.2004, on Law on Adoption of the Amended Decree Having The Force of Law Concerning the Production, Consumption and Inspection of Food | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı | |
dc.identifier.yokid | 9015150 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 202247 | |
dc.description.pages | 38 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |