Show simple item record

dc.contributor.advisorGümüş, Murat
dc.contributor.authorCeylan, Yasemin
dc.date.accessioned2020-12-04T09:05:35Z
dc.date.available2020-12-04T09:05:35Z
dc.date.submitted2017
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/68912
dc.description.abstractBu tez çalışmasının konusu, sürdürülebilir turizm kapsamında, çevrenin korunması, çevre bilincinin geliştirilmesi amacıyla, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan çevreye duyarlılık kampanyası özelinde Muğla İlindeki yeşil yıldızlı konaklama işletmelerinde kalan turistlerin algılarıdır. Çalışmada temel amaç, yeşil yıldızlı konaklama işletmelerinde kalan turistlerin yeşil yıldızlı işletmelere yönelik çevresel algılarının belirlenmesidir. Araştırma Muğla ili sınırları içerisinde faaliyet gösteren yeşil yıldızlı konaklama işletmeleri araştırma kapsamına alınmıştır.Veri toplama sürecinde Muğla İlindeki yeşil yıldızlı konaklama işletmelerinde kalan turistlerle kolayda örnekleme yöntemiyle yüz yüze anket uygulanarak toplamda 27 konaklama işletmesinden 852 anket elde edilmiştir. Anketler SPSS 23.0 paket programıyla analiz edilmiştir. Yeşil yıldızlı konaklama işletmelerinde kalan turistlerin çevresel algılarının hangi gruplar arasında daha ön planda olduğu tespit edilmesi amacıyla turistlerin demografik ve betimleyici bilgileri ile genel çevresel algıları arasında bir değerlendirme yapılmaya çalışılmıştır. Bu amaçla değişkenler arasında karşılaştırma analizleri (t testi, varyans analizi) yapılmıştır. Araştırma sonuçlarına göre katılımcıların cinsiyet, medeni durum, gibi değişkenleri ile çevresel algıları arasında anlamlı farklılıklar bulunmamıştır. Bununla birlikte katılımcıların yaş, eğitim düzeyi, gelir düzeyi, daha önce yeşil yıldızlı konaklama işletmesinde kalma durumu, uyruğu, mesleği ve seyahat amacı gibi değişkenleri ile çevresel algıları arasında anlamlı farklılıklar bulunmuştur. Buradan turistlerin yeşil karakterlerinin yeşil yıldızlı konaklama işletmelerini tercihinde etkili olduğu sonucuna varabilir.
dc.description.abstractThe aim of this thesis is to investigate the perceptions of tourists accommodating at `Green Star` lodging businesses in Muğla Province where environmental awareness campaign, in the basis of sustainable tourism, applied by the Ministry of Culture and Tourism for protecting environment, developing environmental conscious, encouraging and supporting touristic facilities' positive contributions to the environment. Essentially the focus is to determine the environmental perceptions of tourists staying in green star lodging businesses. The research conducted in green star facilities in Mugla Province.During data collecting process, tourists accommodating at green star facilities in Muğla province were interviewed via face to face and 852 surveys were obtained from 27 facilities. The surveys were analyzed with SPSS 23.0 packet software. The environmental perceptions of tourist stayed in green star lodging businesses were analysed and the differences were sought between groups by conducting comparative tests (t test and analysis of variance). Due to the findings, statistically no meaningful differences were found between groups on gender and marital status of perception. Meaningful differences were found on ages, educational level, income level, green-hotel experience, nationality, occupation and travelling goal. It can be concluded that tourists prefer green-star hotels because of their green characteristic.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectTurizmtr_TR
dc.subjectTourismen_US
dc.subjectİşletmetr_TR
dc.subjectBusiness Administrationen_US
dc.titleYeşil yıldızlı konaklama işletmelerinde kalan turistlerin algılarına yönelik bir araştırma: Muğla ili örneği
dc.title.alternativeA resarch on the perceptions of the tourists accomodating at the green star lodging businesses: The case of Mugla province
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentTurizm İşletmeciliği Anabilim Dalı
dc.subject.ytmGreen star
dc.subject.ytmPerception
dc.subject.ytmPerceived quality
dc.subject.ytmMuğla
dc.subject.ytmCustomer perception
dc.subject.ytmHotels
dc.subject.ytmBusinesses
dc.subject.ytmOccommodation enterprises
dc.identifier.yokid10137350
dc.publisher.instituteSosyal Bilimler Enstitüsü
dc.publisher.universityBATMAN ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid448710
dc.description.pages109
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess