Show simple item record

dc.contributor.advisorDuru, Asuman
dc.contributor.authorYildiz, Atila
dc.date.accessioned2021-05-08T11:45:06Z
dc.date.available2021-05-08T11:45:06Z
dc.date.submitted2018
dc.date.issued2018-11-21
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/688735
dc.description.abstractBu çalışma, Uşak ili kentsel alanda 400 tüketici ile yapılan anketlerden elde edilen verilerden oluşmaktadır. Yapılan analizler sonucunda kişi başı yıllık tüketilen tavuk eti miktarı ortalama 13,64 kg olarak hesaplanmıştır. Gelir düzeyindeki artışa bağlı olarak ortalama tüketim miktarı artmaktadır. Tüketicilerin yarısına yakını (% 39,2) haftada 1 kez tavuk eti tüketmektedir. Bununla birlikte, tüketicilerin yarısına yakınının (% 41,7) tükettiği etin üçte biri tavuk etidir. Bu oran, gelir gruplarına göre değişmektedir. Tüketiciler tavuk etini tavuk ürünleri satan bayilerden, marketlerden ve bakkallardan temin etmektedir. Tüketiciler için tavuk eti tüketiminin ana sebebi; fiyatının düşük olması, piyasada kolay bulunabilmesi ve sağlıklı olması şeklinde sıralanmaktadır. Tüketicilerin yarısına yakını (% 42,5) bütün tavuk tercih etmektedir. Tüketicilerin tükettikleri tavuk eti içerisinde işlenmiş olanların oranı çok düşüktür. Tüketiciler için tavuk ürünleri tercihinde etkili olan faktörler; ürünün tazeliği, fiyatı, ambalajı, kalitesi, üreten firma, ürünün reklamı, tüketicinin damak zevki ve ürünün imal tarihi olarak belirlenmiştir. Tüketim tercihine göre (but, baget, göğüs, kanat vs.), işlenen ürünler mangallık veya diğer amaçlara göre hazırlanıp tüketiciye sunulabilir. Tüketiciler, organik gıda ürünleri için daha fazla para ödemeye hazır oldukları için üretici organik tavuk eti üretimine teşviklerle yönlendirilebilir.
dc.description.abstractThis study is consisted of datas obtained from the questionnaire conducted with 400 consumers in Uşak province urban area. As a result of the analysis, the average amount of chicken meat consumed per person per year was calculated as 13,64 kg. The average amount of consumption increases due to the increase in income level. Nearly half of the consumers (39,2 %) consume chicken meat once a week. However, nearly half of consumers (41,7 %) consume chicken meat, this is one third in total meat consumption. This ratio is changing according to income groups. Consumers supply chicken meat from vendors selling chickens, from grocery stores and from groceries. The main reason for consumption of chicken meat for consumers; low price, easy to find on the market and healthy. Nearly half (42,5 %) of the consumers prefer whole chick. The percentage of those consumed in the chicken meat consumed by the consumers is very low. Factors that are effective in choosing chicken products for consumers; the freshness of the product, the price, the packaging, the quality, the producer company, the advertisement of the product, the palate taste of the consumer and the date of manufacture of the product. According to consumer preference (thigh, baguette, chest, wing etc.), products processed by consumers can be prepared and presented to consumers by processing them according to the purpose of mangalization or other purposes. As consumers are prepared to pay more for organic (ecological) food products, the farmers can be guided by incentives to organic poultry breeding systems.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleEtlik piliç yetiştiriciliğinin geliştirilmesi açısından tavuk eti tüketim alışkanlıklarının incelenmesi : Uşak ili örneği
dc.title.alternativeInvestigation of chicken meat consumption habits in terms of improvement of broiler breeding: a case study of Uşak province
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-11-21
dc.contributor.departmentZootekni Ana Bilim Dalı
dc.identifier.yokid10205588
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityUŞAK ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid519606
dc.description.pages51
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess