Search
Now showing items 1-6 of 6
Kahvaltılık ve sıvı margarinlerin bazı kimyasal özelliklerinin saptanması
(2018-08-06)
Bu araştırma ülkemizde üretilen kahvaltılık ve sıvı margarinlerin fiziksel ve kimyasal bileşimlerini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Kahvaltılık ve sıvı margarin örneklerinde, fiziksel olarak kayma noktası, kırılma indisi ...
Bursa il merkezinde tüketime sunulan beyaz peynirlerin kimyasal ve mikrobiyolojik nitelikleri üzerine araştırma
(2018-08-06)
I - öz BURSA İL MERKEZÎNDE TÜKETİME SUNULAN BEYAZ PEYNÎRLERÎN KİMYASAL VE MİKROBİYOLOJİK NİTELİKLERİ ÜZERİNE ARAŞTIRMA Bu araştırmada, Bursa il merkezinde tüketime sunulan beyaz pey nirlerin kimyasal ve mikrobiyolojik ...
Bursa il merkezinde tüketime sunulan sütlü tatlı çeşitlerinden sütlaç, keşkül, kazandibi ve tavukgöğsünde mikrobiyolojik ve kimyasal özelliklerin belirlenmesi
(2018-08-06)
ÖZET BURSA İL MERKEZİNDE TÜKETİME SUNULAN SÜTLÜ TATLI ÇEŞİTLERİNDEN SÜTLAÇ, KEŞKÜL, KAZANDİBİ VE TAVUKGÖĞSÜNDE MİKROBİYOLOJİK VE KİMYASAL ÖZELLİKLERİN BELİRLENMESİ Bu araştırmada, Bursa il merkezinde tüketime sunulan sütlü ...
Bir süt işletmesine gelen, üretimde kullanılacak olan çiğ sütlerin platform tesisleri ile kalitelerinin belirlenmesi
(2018-08-06)
ÖZET BİR SÜT İŞLETMESİNE GELEN, ÜRETİMDE KULLANILACAK OLAN ÇİĞ SÜTLERİN PLATFORM TESTLERİ İLE KALİTELERİNİN BELİRLENMESİ Bu çalışmada Bursa ili merkezinde bulunan bir süt işletmesine gelen çiğ sütlerin fiziksel, kimyasal ...
Salamuraya katılan sorbik asit ve tuzlarının olgunlaşma süresince beyaz peynirin kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri üzerine etkisi
(2018-08-06)
Bu araştırmada, beyaz peynirler biri kontrol olmak üzere %0.03, %0.05 ve %0.07 sorbik asit ve %0.03, %0.05 ve %0.07 K-sorbat katkılı 7 farklı salamurada 90 gün süresince olgunlaştırılmıştır. İki tekerrürlü olarak yürütülen ...
Hindi etinin fiziksel ve kimyasal özelliklerinin belirlenmesi üzerine bir araştırma
(2018-08-06)
ÖZET HİNDİ ETİNİN FİZİKSEL ve KİMYASAL ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA Bu araştırma, dünyada ve ülkemizde tüketimi hızla artan hindi etinin fiziksel ve kimyasal özelliklerim belirlemek amacı ile yapılmıştır. ...