Search
Now showing items 1-6 of 6
Limon otu(lippia citriodora)ekstraktı ve sitralin escherichia coli üzerine antimikrobiyel etkisinin araştırılması
(2018-08-06)
Geçmiş yıllardan günümüze kadar halk arasında çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılan tıbbi ve aromatik bitkiler sahip oldukları antimikrobiyel bileşenlerden dolayı gıdalarda da sentetik koruyuculara alternatif olarak ...
Bursa piyasasında tüketime sunulan çiğ hamburger köftelerinin mikrobiyolojik ve kimyasal nitelikleri
(2018-08-06)
ÖZ 8u araştırma Bursa il merkezinde satışa sunuları hamburger köftelerini kimyasal ve mikrobiyolojik kalitesi açısından değerlendirmek amacıyla yapılmıştır. Bu amaçla, hamburger köftesi örnekleri alınıp, Mikrobiyolojik, ...
Sarmısak, pırasa ve soğanın A. niger üzerine engelleyici etkilerinin araştırılması
(2018-08-06)
Bu çalışmada taze ve kurutulmuş ?Allium? bitkilerinden olan sarmısak (Alliumsativum L.), soğan (Allium cepa L.) ve pırasa (Allium porrum L.) ile bazı ticari sarmısakyağlarının patojen Aspergillus niger üzerine engelleyici ...
Bursa`da piyasaya sunulan kavurmaların kimyasal ve mikrobiyolojik kalite niteliklerinin araştırılması
(2018-08-06)
ABSTRAKT Bu araştırma Bursa ili merkezinde tüketime sunulan kavurmaların bileşimini ve mikrobiyolojik kalitesini sapta mak amacıyla yapıldı. Bu amaçla, kavurma örneklerinde, mikrobiyolojik, kim yasal ve fiziksel analizler ...
Sivas küp peynirinin mikrobiyolojik özellikleri ve küf florasının belirlenmesi
(2018-08-06)
Son yıllarda gıdalarda küfler ve küflenme giderek artan önem kazanmıştır. Bunun nedeni küflerin mikotoksin olarak adlandırılan, insan sağlığını tehdit eden ikincil metabolitleri oluşturmasıdır. Evlerde üretilip tüketilen ...
Kitosanın şarapta bozulma yapan mikroorganizmalar üzerine antimikrobiyel etkisinin belirlenmesi
(2018-08-06)
Bu çalışmada, şarap üretiminde kullanılan SO2 düzeyini azaltmak amacıyla, değişik konsantrasyonlardaki kitosanın, üzüm florasında doğal olarak bulunan şarap fermantasyonundan sorumlu şarap mayası (Saccharomyces cerevisiae) ...