Search
Now showing items 1-6 of 6
Bursa ili merkezinde açıkta satılan meyveli dondurmaların kimyasal ve mikrobiyolojik nitelikleri üzerine araştırmalar
(2018-08-06)
Bu araştırma, Bursa ili merkezinde tüketime sunulan meyveli don durmaların bileşimini ve mikrobiyolojik kalitesini saptamak amacıyla yap ildi. Çalışmada, limonlu dondurma, vişneli dondurma ve çilekli dondurma kullanıldı. ...
Kahvaltılık ve sıvı margarinlerin bazı kimyasal özelliklerinin saptanması
(2018-08-06)
Bu araştırma ülkemizde üretilen kahvaltılık ve sıvı margarinlerin fiziksel ve kimyasal bileşimlerini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Kahvaltılık ve sıvı margarin örneklerinde, fiziksel olarak kayma noktası, kırılma indisi ...
Bursa piyasasında tüketime sunulan çiğ hamburger köftelerinin mikrobiyolojik ve kimyasal nitelikleri
(2018-08-06)
ÖZ 8u araştırma Bursa il merkezinde satışa sunuları hamburger köftelerini kimyasal ve mikrobiyolojik kalitesi açısından değerlendirmek amacıyla yapılmıştır. Bu amaçla, hamburger köftesi örnekleri alınıp, Mikrobiyolojik, ...
Bursa yöresinde yetiştirilen 10 çeşit hıyardan starter kültür katılarak üretilen turşular üzerinde araştırma
(2018-08-06)
Bu araştırmada Regal, Score, Jade, Discover, Lama, Flurry, Pancipak, Primepak, Levina ve Poaeidon olmak üzere 10 hibrit aynı yöntemle hıyar turşusuna işlenerek kalite kriterleri değerlendirilmiş tir. İşlem esnasında hibrit ...
Aseptik paketlenmiş meyve sularının TSE`ye uygunluklarının kontrolü
(2018-08-06)
ÖZET Bu araştırmada 36 farklı »septik paketlenmiş meyve suyu örneğinin fiziksel ve kimyasal bileşimi ile mikrobiyolojik özellikleri incelenmiş ve sonuçlar alt ve üst sınır değerler esas alınarak ilgili Türk Standartları ...
Kırklareli il merkezinde tüketime sunulan taze ve eski kaşarların kimyasal bileşimlerinin ve hijyenik kalitesinin belirlenmesi üzerine bir araştırma
(2018-08-06)
ÖZET KIRKLARELİ İL MERKEZÎNDE TÜKETİME SUNULAN TAZE VE ESKİ KAŞARLARIN KİMYASAL BİLEŞİMLERİNİN VE HİJYENİK KALİTESİNİN BELİRLENMESİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA Bu araştırma, Kırklareli il merkezinde tüketime sunulan taze ve eski ...