Search
Now showing items 1-6 of 6
Nar (Punica granatum L.) kabuk ve çekirdeklerinin antioksidan kapasitelerinin belirlenmesi
(2019-08-19)
Nar (Punica Granatum L.), Lythraceae familyasının Punica cinsine ait çok yıllık bir bitkidir. Dünya üzerinde besinsel ve tıbbi özellikleri ile pek çok kültürün önemli bir parçası olan nar, bilinen en eski meyvelerden ...
Gıda sanayiinde soyanın kullanım olanaklarının araştırılması
(2019-08-18)
Soya fasulyesi, Baklagiller familyasına ait besleyici, zengin protein içeriğine sahip, ucuz bir gıdadır. Günümüzde Asya'dan Avrupa'ya, Amerika'ya ve dünya'ya yayılan önemli bir fonksiyonel gıdadır. Gıda ...
Bazı et türlerinde polisiklik aromatik hidrokarbon oluşumuna farklı pişirme yöntemlerinin etkisi
(2019-12-26)
Et biyolojik açıdan yüksek değerli bir protein kaynağı olmasının yanında esansiyel amino asitler, vitaminler ve eser elementlerin de önemli bir kaynağıdır ve dünya çapında pişirilerek tüketilmektedir. Etlerin yüksek ...
Tavuk yumurtalarının kolestrol ve yağ asidi içeriklerinin karşılaştırılması
(2019-06-27)
Tavuk yumurtası, sağlıklı beslenme için gereksinim duyulan birçok mikro nutrientibünyesinde barındıran iyi bir besin kaynağıdır. Bu çalışma, organik, konvansiyonel,serbest olarak yetiştirilmiş ve omega-3'le zenginleştirilmiş ...
Yüksek fruktozlu mısır şurubu içeren şeftali nektarı tüketiminin sıçanlarda obezite oluşumuna etkisinin araştırılması
(2019-12-26)
Günümüzde gelişmiş ülkelerde çağın hastalığı olarak ifade edilen obezite; bazı kanser türleri gibi birçok hastalığın tetikleyicisi konumundadır. Karbonhidratlar vücudumuza enerji sağlayan bileşenlerin başında gelmekte olup, ...
Gemlik tipi sele zeytini üretiminde zeytin fermentasyon sürecinin mikrobiyolojik olarak izlenmesi ve pastörizasyonun ürünün raf ömrü üzerine etkisinin araştırılması
(2019-02-15)
Bu çalışmada, geleneksel olarak üretilen sele tipi zeytinlerde fermentasyon süresince meydana gelen mikrobiyolojik değişimler izlenmiş, fermentasyon sonunda farklı pastörizasyon uygulamalarından (salamurasız olarak yağlı ...