Search
Now showing items 1-2 of 2
Marmara bölgesinde üretilen bazı buğday çeşitlerinin ekmeklik kalitesi üzerinde araştırmalar
(2018-08-06)
Bu çalışmada, Marmara Bölgesinde üretilen bazı buğday çeşitlerinin; fiziko-kimyasal, öğütme ve ekmekçilik özellikleri tespit edilmeye çalışılmıştır. Buğday örnekleri kalitenin ana kriteri olan öğütme ve ekmekçilik özelliklerine ...
Hamur hazırlanmasında şerbetçiotu ve laktik starter kullanımının hamur ve ekmeğin özelliklerine etkileri
(2018-08-06)
Bu araştırmada, maya yanında laktik starter ve şerbetçiotu kullanımı ile hamur ve ekmek kalitesine, özellikle bayatlama özerine etkilerinin incelenmesi amaçlanmıştır. Bunun için, saf kültür olarak çoğaltılan laktik asit ...