Search
Now showing items 1-2 of 2
Gıdalardan bulaşabilen bağırsak patojeni bakterilerin gelişmesine bazı baharatların etkileri
(2018-08-06)
Çok eskî çağlardan başlayarak, İnsanlar tarafından gıda katkısı olarak kullanılan baharatların antİoksidan ve mikroorganizmalara karşı koruyucu etkileri belirlenmiştir. Buna rağmen baharatlar gıdalarda dayanıklılığı ...
Salamura siyah zeytin üretiminde farklı tuzda ve düşük sıcaklıkta fermentasyon uygulamasının olgunlaşma ve kaliteye etkisi
(2018-08-06)
Bu çalışma farklı tuz derişimleri ve düşük sıcaklıkta starter uygulamasınınGemlik çeşidi zeytinlerin fizikokimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri üzerine etkisinisaptamak amacıyla yapılmıştır. Fermentasyon geleneksel Gemlik ...