Browsing TEZLER by Subject "Walnut"
Now showing items 1-4 of 4
-
Bazı ceviz (Juglans regia L.)çeşitlerinde dinlenmenin karşılanması için gerekli soğuklama ve sıcaklık toplamı ihtiyaçlarının belirlenmesi
(ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-02-19)Bu araştırma, dünyada ve Türkiye'de yetiştirilen bazı yerli (Maraş18, Şebin, Şen 1) ve yabancı (Chandler, Fernor, Franquette) ceviz çeşitlerinde (Juglans regia L.) dinlenmenin karşılanması için gerekli soğuklama ve ... -
Ceviz türleri (pikan ve Türk cevizi) yağlarının oksidasyon özelliklerinin araştırılması yağ asitleri ve tokoferol tayinleri
(ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Bu çalışmada, pikan ve Türk cevizi meyvelerinden pres ve çözücü ekstraksiyonu (izopropanol ve hekzan) yöntemiyle elde edildi. Bu yağların yağ asitleri ve tokoferol analizleri yapıldı, yağların oksidasyon özellikleri ... -
Paclobutrazol ve atonik uygulamalarının cevizlerde aşı tutma üzerine etkileri
(ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)46 6.ÖZET Bu araştırma, 1991-1992 yıllarında U.Ü.Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü ve özel bir üretici bahçesinde yapılmıştır. Araştırmanın bitkisel materyalini Juglans re.g.i.a L. türüne giren bir ve iki yaslı ceviz ... -
Samsun`da satışa sunulan bazı besinlerin aflatoksin yönünden araştırılması
(ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışmada Samsun il merkezinden belirli zaman aralıklarında salın alınan örnekler üzerinde çalışılmıştır. Bu kapsam da 8'er pulbiber ve ceviz, 3 fındık, 6 Antep fıstığı, 6 yerfıstığı, 1 susam, 1 tahin olmak üzere ...