Browsing TEZLER by Subject "Bakery products"
Now showing items 1-2 of 2
-
Ekmek ve bazı unlu mamullerde HG-AAS ile selenyum analizi ve karşılaşılan analitik problemler
(ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışmada, hidrür oluşturmalı atomik absorpsiyon spektrometrisi (HGAAS) ile ekmek ve unlu mamüllerde selenyum tayini yapılmıştır. Homojen hale getirilen numuneler açık sistem ve mikrodalga sistem çözünürleştirme ile ... -
Sağlıklı bir atıştırmalık: Enerjisi azaltılmış kraker üretimi
(ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Scolymus hispanicus L., Asteraceae familyasına dahil, rozet yaprakları ve kökleri sebze olarak pişirilip tüketilen yenilebilir yabani bir bitkidir. Scolymus hispanicus L.'nın ana vatanı Güney Avrupa ve Batı Asya'dır. ...