Browsing TEZLER by Subject "Bacteria"
Now showing items 1-5 of 5
-
Bursa ve yöresinde yaygın olarak kullanılan pestisitleri toprak bakterilerinin parçalanma özelliklerinin araştırılması
(ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Bu çalışmada, Bursa ve çevresinde yaygın olarak kullanılan pestisitlerden Chloridazon, Chlorpyrifos -ethyl ve mukayese materyali olarak da pp'- DDT'nin, Pseııdomonas aeruginosa DSM 50071, Bacillus megaterium ... -
Gıdalardan bulaşabilen bağırsak patojeni bakterilerin gelişmesine bazı baharatların etkileri
(ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Çok eskî çağlardan başlayarak, İnsanlar tarafından gıda katkısı olarak kullanılan baharatların antİoksidan ve mikroorganizmalara karşı koruyucu etkileri belirlenmiştir. Buna rağmen baharatlar gıdalarda dayanıklılığı ... -
Hazır konserve yemeklerin üretim aşamasında bakteri yükünün belirlenmesi
(ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Düşük asitli konserve ürünlerde mikrobiyel bozulmaya; ısıl işlemde canlı kalabilen veya ısıl işlemden hemen sonra kutudaki bir sızıntı nedeniyle kutu içine giren mikroorganizmalar neden olmaktadır. Isıl işlemde ... -
Salça üretim aşamalarına göre bakteri ve maya florasındaki değişim ve bozulmasındaki etkileri üzerine araştırmalar
(ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışma salça üretim sanayiinde büyük bir sorun oluşturan ve bu nedenle ekonomik kayıplara yol açan mikrobiyolojik bozulmalara ışık tutması, bu bozulmaların etkeni olan mikroorganizmaların hangileri olduğu ve üretimin ... -
Süt sistemi içinde lipidler ile laktik asit bakterilerinin birbirlerine etkileri
(ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2021-01-12)ÖZET Süt ürünlerinin üretiminde bakterilerin potansiyel faydalarından yararlamlabildiği gibi, bu bakteriler bu ürünlerde istenilmeyen bazı hataların da oluşmasına neden olabilirler. Buna göre bu araştırmada, bir çok ...