Now showing items 1-3 of 3

    • Bazı molekülsel sistemlerin dissosiyasyon özelliklerinin incelenmesi 

      Işik, Nalan (ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2021-01-14)
      ÖZET BAZI MOLEKÜLSEL SİSTEMLERİN DİSSOSİASYON ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ Nalan IŞIK Uludağ Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Kimya Anabilim Dalı (Yüksek Lisans Tezi / Tez Danışmanı : Prof. Dr. Mustafa CEBE) Bursa, ...
    • Hıyar turşusu üretiminde farklı asit ve pH`nın renk stabilitesi üzerine etkisi 

      Kazanci, Yasin Turgay (ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)
      Bu çalışmada farklı asitler ve bu asitlerin farklı konsantrasyondaki uygulamalarının hıyar turşularının renk stabilitesine ve sertliklerine etkileri incelenmiştir. Bu amaçla %8 tuz, %0.4 CaCl2 içeren stok salamuraya asit ...
    • Propiyonik asit ve tuzlarının bazı küflerin gelişmesi üzerine etkisi 

      Dandin, Ayben (ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2021-01-14)
      -1- ÖZET Son yarım asırda gıdalarda küflerin önemi giderek artmıştır. Bu önem, bir yandan küflerin ve özellikle küf metabolitlerinin gıda sanayinde artan kullanımı; diğer yandan küflerin bozucu etkileri yanında, aşırı ...