Browsing TEZLER by Author "Okuyan, M. Rifat"
Now showing items 1-3 of 3
-
Kurutulmuş domates posasının yem değeri üzerine bir araştırma
Polat, A.İlter (ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-11-28)-22- 5. ÖZET Bu araştırma, domates tarımı ve bunu işleyen tesislerin yaygın olduğu Harmara Bölgesi'nde, kuru domates posasının yem değerinin belirlenmesi ve hayvan rasyonlarında ikâme yem olarak kullanılabilmesini ... -
Kurutulmuş tavuk gübresinin yem değeri ve kuzu besisinde protein kaynağı olarak kullanılma olanakları
Ak, İbrahim (ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2021-04-01)-74- Bu araştırma, kafes tavukçuluğundan elde edilen kurutulmuş yumurta tavuğu gübresinin yem değerinin belirlenmesi ve entansif kuzu besi rasyonlarında ayçiçeği tohumu küspesi yerine kullanımının besi performansı ile bazı ... -
Üre, sodyum hidroksit ve amonyak ile muamele edilmiş şamanın süt sığırlarında süt verimine ve bileşimine etkisi
Sariçiçek, B.Zehra (ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2021-04-05)-5?- ÖZET Araştırmanın anacı, doğal buğday samanı ile üre, KH ve I.'aOH uygu lanmış buğday samanlarının yea değerlerini ve söz konusu samanların süt inek lerinde süt verini ve bileşimine etkilerini saptamaktır. Boğal ...