Browsing TEZLER by Author "Işık, Eşref"
Now showing items 1-4 of 4
-
Bazı sebze ve meyvelerin mikrodalga ışınlarla kurutulmasında kurutma parametrelerinin belirlenmesi
Alibaş Özkan, İlknur (ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Bu çalışmada, ülkemizde yaygın olarak kullanılmayan bunun yanısıra gelişmiş ülkelerde özellikle baklagiller ve tahılların daha kısa sürelerde kurutma olanağını yaratabilmek amacıyla yaygın olarak kullanılan `mikrodalga ... -
Bazı tarımsal ürünlerin mikrodalga konvektif kurutma yöntemiyle ince tabaka kurutma kuramına göre kurutulmasında kurutma parametrelerinin belirlenmesi
İzli, Nazmi (ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışmanın amacı barbunya, domates, mantar ve patateslerin kurutma karakteristiklerini belirlemek ve konvektif, mikrodalga ve mikrodalga-konvektif kurutma yöntemleri için en iyi ince tabaka kurutma modelini seçmektir. ... -
Biyolojik materyallerde kuvvet deformasyon ilişkisinin grafiksel olarak belirlenmesinde kullanılacak ölçüm düzeneğinin geliştirilmesi
Güler, Taner (ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET Diğer materyaller gibi elma, nohut ve mısırda hasat ve hasat sonrasında oluşabilecek farklı tip zedelenmelere hassas materyallerdir. Bu çalışmada, biyolojik materyalin kırılma kuvveti ve kırılma noktasındaki deformasyonu ... -
Mısırın sıcak hava akımıyla kurutulmasında kurutma parametrelerinin belirlenmesi
İzli, Nazmi (ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışmada mısırın sıcak hava akımıyla kurutulmasında kurutma parametreleribelirlenmiştir. Bu amaçla Uludağ Üniversitesi Tarım Makinaları Bölümü'nde, 700 kgkapasiteli sıcak havayla kurutma düzeneği tasarlanıp imal ...