Browsing TEZLER by Author "e94908d7a4d64323721313260501e1d9"
Now showing items 1-2 of 2
-
Biber konservesi üretiminde farklı kabuk soyma yöntemlerinin kalite üzerine etkileri
Karaman, Bige (ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışmada sevilerek tüketilen bir ürünümüz olan biber konservesi üretiminde en uygun kabuk soyma yöntemini saptamak için dört farklı yöntem uygulanmış, proses farklılığının elde edilen ürünün kalitesine nasıl yansıdığı ... -
Farklı uygulamaların minimal işlem görmüş (fresh - cut) bazı sebzelerin kalitesi üzerine etkileri
İncedayi, Bige (ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışmada balkabağı, kereviz ve patates minimal yöntemle (fresh - cut) işlenerek, modifiye atmosfer ortamında paketlenip muhafazaya alınmıştır. Sebzeler, ön işlemler aşamasında tuz, sodyum metabisülfit ve klor çözeltileri ...