Show simple item record

dc.contributor.advisorÇelen, Mehmet Fatih
dc.contributor.authorÖlmez, Özkan
dc.date.accessioned2021-05-08T11:44:32Z
dc.date.available2021-05-08T11:44:32Z
dc.date.submitted2019
dc.date.issued2020-02-23
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/688510
dc.description.abstractBu çalışmada, IPARD programı ile Uşak ilinde kurulan etlik piliç yetiştiriciliği işletmelerinin, IPARD programından faydalanmadan kendi özsermayesi ile kurulan işletmeler arasındaki farklılıklar araştırılmıştır.Çalışmada IPARD kapsamında yapılan 31 adet etlik piliç yetiştiriciliği işletmesine ait 39 Kümes ile 31 adet özsermaye grubuna ait işletmelere ait 46 kümes karşılaştırılmıştır. İşletmelerin seçiminde Uşak ili merkez ve ilçelerinde, o ilçede IPARD programı ile yapılan kümes sayısı kadar diğer işletmeler rastgele örnekleme yöntemiyle seçilmiştir. Çalışmada, kümeslerin demografik ve sosyo ekonomik yapıları, işletme özellikleri, kümes özellikleri, yetiştiricilik bilgileri, sağlık koruma bilgileri, pazarlama bilgileri ve IPARD programından memnuniyetleri içeren anket soruları kullanılmıştır.Çalışma sonucu elde edilen veriler, gruplar arasında ve daha önce yapılan çalışmalarla karşılaştırılmıştır. Çalışma sonucunda IPARD kapsamında yapılan kümesler ile özsermaye grubuna ait kümeslerin genellikle benzer özellikler gösterdiği ancak diğer illerde yapılan çalışmalarla bazı farklılıklar içerdiği tespit edilmiştir.
dc.description.abstractIn this study, the differences between broiler poultry houses established by the IPARD program and the companies established in Uşak without using IPARD program were investigated.In this study, 39 poultry houses belonging to 31 broiler enterprises and 46 poultry houses belonging to 31 groups established without using IPARD program were compared. In the selection of enterprises, in the center and districts of Usak province, other enterprises were randomly selected as much as the number of poultry houses made in relevant district by IPARD program. Survey questions containing demographic and socio economic structures of the poultry houses, busıness propertıes, poultry house propertıes, growth ınformatıon, health protectıon information, marketıng information and satisfaction with IPARD program were used in the study.The data obtained from the study were compared between groups and with other previous studies. As a result of the study, it was found that all of the poultry houses under IPARD and all the poultry houses established without using IPARD program showed similar characteristics but some differences were found with the studies conducted in other provinces.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectVeteriner Hekimliğitr_TR
dc.subjectVeterinary Medicineen_US
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.subjectZoolojitr_TR
dc.subjectZoologyen_US
dc.titleAvrupa birliği (AB) uyum sürecinde Ipard I kapsamında uşak ilindeki etlik piliç yetiştiriciliği uygulamaları
dc.title.alternativeBroiler production practices in usak province within Ipard I in adaptation process to the European Union (EU)
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2020-02-23
dc.contributor.departmentZootekni Ana Bilim Dalı
dc.identifier.yokid10274940
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityUŞAK ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid566289
dc.description.pages88
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess