Show simple item record

dc.contributor.advisorKayim, Murathan
dc.contributor.authorKaracalar, Ulviye
dc.date.accessioned2021-05-08T11:39:03Z
dc.date.available2021-05-08T11:39:03Z
dc.date.submitted2016
dc.date.issued2019-07-28
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/687895
dc.description.abstractBu araştırmada, ticari bir probiyotik olan Grobiotik-A'nın Vibrio anguillarum ile enfekte edilmiş sarıağız balıkları üzerindeki etkileri değerlendirilmiştir. Çalışmada başlangıçta ortalama 2.95 ± 0.21 g canlı ağırlığında 44 adet sarıağız balığı kullanılmıştır. Balıklara 90 gün boyunca kontrol grubu haricinde % 2, % 3 ve % 4 oranında Grobiyotik-A katkılı yemlerle besleme yapılmıştır. Besleme 44 adet balığın her biri ayrı olmak üzere canlı ağırlıkları üzerinden ağırlıklarının % 2'si oranında uygulanmıştır. 90 günlük yemleme sonrasında balık grupları V. anguillarum ile intraperitonal olarak deneysel enfeksiyona tabi tutulmuşlardır Deneysel enfeksiyon sonucunda ölen balıkların iç organlarından (beyin, böbrek, dalak, solungaç vb.) alınan örnekler ayrı ayrı aseptik koşullarda besi ortamlarına ekilmiş ve etken identifikasyona tabi tutulmuştur. Denemeler sonucunda ölen balık sayısı belirlenerek deneysel enfeksiyonla oluşturulan Vibrio anguillarum'un Grobiyotik-A katkılı diyetlerle beslenen balık grupları üzerindeki yaşama oranları belirlenmiştir.
dc.description.abstractIn this study, the effects of a commercial probiotic called Grobiotik-A on Meagre, Argyrosomus regius, finfish infected by Vibrio anguillarum were reseached. A total of 44 fish with initial mean body weight of 2.95 ± 0.21 g were used. During 90-days study period, Grobiotic A was used at 2, 3, and 4 % of the fish diet in treatment groups, except the control group which received 0 % Grobiotic-A added in the diet. During the feding studies, fish groups were fed on 2 % of their body weight. At the end of the experiment, the fish treatment groups were infected by V. anguillarum intraperitonially. The samples of brain, kidney, spleen, gills were taken from the dead fish. First, the samples were inocculated on aseptic medium and r-isolation was applied for pathogen identification. At the end of the study, final body weight and survival rate of fish groups were measured and the effects of Grobiotic-A on the performans of Vibrio anguillarum infected fish were determined and the results were summarized in the present study.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectSu Ürünleritr_TR
dc.subjectAquatic Productsen_US
dc.titleSarıağız balıklarında (Argyrosomus regius Asso,1801) Vibrio anguillarium enfeksiyonuna karşı ticari bir prebiyotik olan grobiotik-a nın etkisinin belirlenmesi
dc.title.alternativeDetermination of the effects of the grobiotic-a ,a commercial prebiotic product against Vibrio anguillarium infection in meagre fish
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2019-07-28
dc.contributor.departmentSu Ürünleri Ana Bilim Dalı
dc.identifier.yokid10119777
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityTUNCELİ ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid442445
dc.description.pages55
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess