Browsing TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ by Subject "Antioxidants"
Now showing items 1-2 of 2
-
Batı Anadolu bölgesinde üretilen balların farklı koşullarda depolanması sonucunda biyokimyasal ve fizikokimyasal kalitelerindeki değişimin izlenmesi
(TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bitki florası bakımından dünyada az rastlanır çeşitliliğe sahip olan ülkemiz arıcılık mesleğine uygun bir coğrafyaya üzerindedir. Bu çalışmamızda Batı Anadolu bölgesinden toplanan bazı balların fizikokimyasal ve biyokimyasal ... -
Tunceli yöresinde yetişen çiriş otunun (Asphodelus aestivus L.) antioksidan aktivitesinin ve bazı fenolik bileşiklerinin incelenmesi
(TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Çiriş otu (Asphodelus aestivus L.) Xanthorrhoeaceae ailesine ait bir bitkidir. Bu çalışmada Tunceli' de doğal olarak yetişen çiriş otu bitkisinden doğu-batı olarak ayrılan 15 farklı bölgeden örnekler toplandı, yıkandıktan ...