Show simple item record

dc.contributor.advisorYurtsever, Gülçimen
dc.contributor.authorDöndaş, Aysun
dc.date.accessioned2021-05-08T11:29:55Z
dc.date.available2021-05-08T11:29:55Z
dc.date.submitted2013
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/686323
dc.description.abstractÇevrenin korunmasına ve sağlıklı yaşama olan ilgi nedeni ile organik gıda ürünlerine de ilgi artmaya başlamıştır. Organik ürün Türkiye'de hızla büyümesine rağmen organik pazar göreceli olarak küçüktür . Bu çalışmanın amacı organik gıda ürünü satın alma niyetine etki eden faktörleri araştırmaktır. Araştırmanın verileri Mersin il merkezinden 283 müşterinin anket sorularına verdikleri cevaptan elde edilmiştir. Araştırmanın sonuçlarına göre, organik gıda satın alma niyetine etki eden faktörler; Organik gıda alımındaki tutum, algılanan bulunabilirlik, sübjektif norm, algılanan fiyat , ürün bilgisi, medeni durum ve yaştır. Müşterinin geleneksel ürün yerine organik gıda ürünü almasına etki faktörleri bilmek pazarlama stratejinde doğru karar almasında yardımcı olur.Anahtar Sözcükler: 1) Müşteri davranışı 2) Organik gıda 3) Planlanmış davranış teori 4) Araştırma 5) Türkiye
dc.description.abstractInterest in organic food continues to increase throughout the world in response to concerns about intensive agricultural practices and their potential effects on human health and the environment. The organic food industry in Turkey has been growing rapidly, although the domestic market remains relatively small. The purpose of the thesis is to investigate intention to buy organic food. In order to analyze the proposed factors, survey of 283 consumers was carried out in Mersin. The results of survey indicated that attitudes toward buying, subjective norms, perceived price, perceived availability, product knowledge, age and marital status were factors on Influencing consumer's intention to buy organic food. Thus, a clear understanding of consumers' choice and the underlying motivations to buy organic foods instead of conventional ones will be very helpful for marketers.Key words: 1) Consumer behavior, 2) Organic food, 3) Theory of Planned 4) Survey, 5) Turkeyen_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectİşletmetr_TR
dc.subjectBusiness Administrationen_US
dc.titleTüketicilerin organik gıda almasını etkileyen faktörlerin araştırılması
dc.title.alternativeAnalysing the factors affecting consumers'purchase of organic food products,
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentİşletme Ana Bilim Dalı
dc.identifier.yokid10023940
dc.publisher.instituteSosyal Bilimler Enstitüsü
dc.publisher.universityTOROS ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid354958
dc.description.pages104
dc.publisher.disciplineİşletme Ekonomisi Bilim Dalı


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess