Show simple item record

dc.contributor.advisorYılmaz, Emin
dc.contributor.authorDipova, Nuh
dc.date.accessioned2021-05-08T11:23:38Z
dc.date.available2021-05-08T11:23:38Z
dc.date.submitted2019
dc.date.issued2019-07-11
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/684106
dc.description.abstractBu çalışma, Tokat Niksar ilçesinde açıkta ve tül sera koşullarında domates (Alsancak Fı), biber (Köylüm) ve hıyar (Sıla) türleri üzerinde yürütülmüştür. Yetiştirme koşullarının bu türlerin yetiştiriciliği üzerine etkileri kıyaslanmıştır. Ayrıca düşük sıcaklığın olumsuz etkilerinden korunmak için her iki ortamda da agrimol örtü kullanılmıştır. Denemede, olgunlaşma süresi (gün), pazarlanabilir verim, ıskarta verim gözlenmiştir. Olgunlaşma süresi üzerine tül sera ve agrimol örtü uygulamalarının etkileri istatistiki olarak önemli olmamıştır. Tül sera koşullarında pazarlanabilir verim biber ve hıyarda artarken domateste azalmıştır. Agrimol örtünün pazarlanabilir verim üzerine etkisi domates ve biberde etkili olmazken hıyarda pazarlanabilir verim azalmıştır. Sonuç olarak; en yüksek pazarlanabilir domates verimi 10.87 kg/m2 ile açık alan uygulamasından elde edilirken, tül sera uygulamasında 7.23kg/m2 olmuştur. En yüksek pazarlanabilir biber verimi 11.97 kg/m2 ile tül sera uygulamasından belirlenirken açık alan uygulamasında 9.64 kg/m2 bulunmuştur. En yüksek pazarlanabilir hıyar verimi 25.76 kg/m2 ile tül sera uygulamasında gözlenirken açık alan uygulamasında 9.76 kg/m2 olarak olmuştur.
dc.description.abstractThis study was carried out on tomato (Alsancak Fı cv.), pepper (Koylum cv.) and cucumber (Sıla cv.) under open and screenhouse conditions species in Niksar district of Tokat Province. The effects of the growing conditions on the growing of these species were compared. In addition, agryl cover was used in both environments to avoid the adverse effects of low temperature. The maturity days, marketable and unmarketable yield were observed in the experiment. The maturity days were no significantly affected by screenhouse and agryl cover. The marketable yield was significantly increased in pepper and cucumber under screenhouse conditions, but was decreased in tomato. The marketable yield was no significantly affected by agryl cover in tomato and pepper under agryl cover conditions but it was decreased in cucumber. According to results, the highest marketable tomato yield was obtained from 10.87 kg/ m2 in open field; however, it was 7.23 kg/ m2 in screenhouse. The highest marketable pepper yield was determined as 11.97 kg/ m2 in screenhouse, but it was found out as 9.64 kg/ m2 in open field. The highest marketable cucumber yield was observed ad 25.76 kg/ m2 under screenhouse conditions, while it was 9.76 kg/ m2 in open field.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleNiksar koşullarında tül sera ve agrimol örtünün bazı sebze türlerinin verim ve kalitesine etkileri
dc.title.alternativeEffects of screenhouse and agryl cover on yield and quality of some vegetable species Niksar conditions
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2019-07-11
dc.contributor.departmentBahçe Bitkileri Ana Bilim Dalı
dc.subject.ytmTomato
dc.identifier.yokid10252952
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityTOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid549501
dc.description.pages70
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess