Show simple item record

dc.contributor.advisorSağlam, Necdettin
dc.contributor.authorÖter, Sinem
dc.date.accessioned2021-05-08T11:23:25Z
dc.date.available2021-05-08T11:23:25Z
dc.date.submitted2019
dc.date.issued2019-11-26
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/683999
dc.description.abstractBu çalışma; kıvırcık salatanın verim ve kalitesi üzerine makro ve mikro besin maddeleri ile Thiobacillus spp. bakterileri içeren Bionur mikrobiyalin farklı uygulama şekilleri (yapraktan, topraktan, hem yapraktan hem de topraktan) ve dozlarının (yapraktan: 0, 150, 300, 450 ml/100lt, topraktan: 0, 1.5, 3.0, 4.5 lt/da) etkilerini belirlemek amacıyla Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Tarımsal Araştırma ve Uygulama Merkezi'ne ait tül serada 2018 yılı Ekim – 2019 yılı Nisan ayları arasında yürütülmüştür. Denemede Caipira kıvırcık salata çeşidi kullanılmıştır. Tohumlar 13 Eylül 2018 tarihimde, hasat ise 5 Nisan 2019 tarihinde yapılmıştır. Deneme tesadüf blokları deneme desenine göre 3 tekerrürlü olarak yürütülmüştür. Çalışmada kıvırcık salatanın verim ve kalite parametreleri (toplam bitki ağırlığı, pazarlanabilir bitki ağırlığı, baş boyu ve baş çapı) pH, titrasyon asitliği, suda çözünebilir kuru madde) incelenmiştir. En yüksek pazarlanabilir bitki verim topraktan 1.5 lt/da (756.14 g) uygulamasında elde edilmiştir. Bionur mikrobiyalin uygulama şekilleri ve dozlarının kalite parametreleri üzerinde etkisi ciddi düzeyde önemli olmamıştır.
dc.description.abstractThis study was carried out in order to determine the effects of Bionur microbial, contained macro and micro nutrients Thiobacillus spp., different application forms (leaf, soil, both leaf and soil) and doses (leaf: 0, 150, 300, 450 ml / 100 lt, soil; 0, 1.5, 3.0, 4.5 l / da) on yield and quality of curly salad at Tokat Gaziosmanpasa University, Agricultural Research and Application Center in the screenhouse between October 2018 and April 2019. In the experiment, Caipira curly salad was used. Seeds were sown on September 13, 2018 and harvest was done on April 5, 2019. The experiment was carried out in randomized block design with three replications. In this study, yield and quality parameters (total plant weight, marketable plant weight, head length and head diameter) pH, titration acidity, water soluble dry matter of curly salad were investigated. The highest marketable plant yield was obtained at 1.5 lt / da (756.14 g) from soil. The effect of Bionur microbial's application forms and doses on quality parameters was not significantly affected.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleKıvırcık salatanın verim ve kalitesi üzerine bionur mikrobiyalin farklı uygulama şekilleri ve dozlarının etkileri
dc.title.alternativeThe effects of different application methods and doses of bionur microbial on the yield and quality of curly lettuce
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2019-11-26
dc.contributor.departmentBahçe Bitkileri Ana Bilim Dalı
dc.subject.ytmFruit yield
dc.subject.ytmFruit quality
dc.identifier.yokid10277081
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityTOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid571826
dc.description.pages42
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess