Show simple item record

dc.contributor.advisorTosun, Fahrettin
dc.contributor.authorAydin, İbrahim
dc.date.accessioned2021-05-08T10:56:21Z
dc.date.available2021-05-08T10:56:21Z
dc.date.submitted1990
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/677340
dc.description.abstractVII ÖZ Bu çalışma, Samsun ekolojik şartlarında kış döneminde yetiştirilmesi düşünülen adi fig ve bazı tahıllarda en uygun karışım o- ram ve verilecek gübre dozlarını belirlemek amacıyla yapılmıştır. iki yıl sürdürülen araştırma sonuçlarına göre, yüksek kuru ot ve ham protein verimi bakımından adi fiğle karışık olarak yetiştirilecek tahıllardan yulaf, arpa ve tritikaleye tercih edilmelidir. Adi fig + tahıl karışımlarında yulafın oranı */. 60 ' ı, arpa ve tritika- lenin oranı ise '/« 40 ' ı geçmemelidir. Yem bitkilerinin kendilerinden sonra ekilen ana ürüne olan olumlu etkileri dikkate alındığında, bu karışımlara dekara 4-8 kg a- zot ve 6 kg fosfor verilmesi Önerilebilir.
dc.description.abstractVIII ABSTRACT This study was conducted to determine the best ratio of common vetch+cereal mixtures grown during the winter period and the effect of fertilizers upon the hay and crude protein yields and the yield of corn planted following the foroge mixtures harvested in the spring. Mixtures containg oats were more productive than barley and triticale mixtures. The best ratios of cereals in the mixtures were 60 % for oats and 40 '/. for barley and triticale. In case of the yield of corn planted after mixtures the opti mum amount of fertilizer 4-8 kg of nitrogen and 6 kg of phosphorus per decare were suggested.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleSamsun ekolojik şartlarında yetiştirilen adi fiğ + bazı tahıl türlerinde karışım oranları ve gübrelemenin kuru ot verimine, ham protein oranına, ham protein verimine ve bunlardan sonra ekilen mısırın verimine etkileri...
dc.typedoctoralThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.subject.ytmCrude protein
dc.subject.ytmFodder plants
dc.subject.ytmVetch
dc.subject.ytmCereals
dc.subject.ytmGrass yield
dc.identifier.yokid12277
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid12277
dc.description.pages121
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess