Show simple item record

dc.contributor.advisorSelçuk, Erdoğan
dc.contributor.authorBilici, Hüseyin
dc.date.accessioned2021-05-08T10:56:19Z
dc.date.available2021-05-08T10:56:19Z
dc.date.submitted1991
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/677333
dc.description.abstract- 49 - ÖZET Bu çalışmada, Dünya' da ve Türkiye'de tavşan yetiştiriciliği alanında yapılmış olan çeşitli araştırmalar incelenerek, ülkemizde tavşancılığın geliştirilebilme imkanları araştırılmıştır. Et' verimi bakımından önemli olan, döl verimi ve canlı ağırlık artışı ile ilgili özelliklere ait ülkemizde elde edilen değeri erin, Avrupa ülkelerinde elde edilenlerden düşük olduğu gözlenmiştir. Yapılmış olan çeşitli araştırmalarda, anaç başına bir yılda üretilecek yavru sayısını artırmak için, yavruların erken dönemlerde sütten kesilmelerinin hiç bir sakıncasının olmadığı bildirilmiştir. Ülkemizde, tavşanların besin madde ihtilaçları ile ilgi li hiç bir çalışma yapılmamış olup, besleme konusunda yazılmış eserlerdeki bilgiler, tamamen yabancı kaynaklıdır. Tavşan 'yetiştiriciliği konusunda ülkemizde yapılan çalışmalar az sayıda olup, bu konuda çalışan teknik eleman ve uzmanlar arasında bilgi ve görüş ayrılıklarının olduğu saptanmıştır. Bu konuda, bilimsel yayın, teknik eleman, elverişli damızlık, ürünlerin pazarlarıma ve değerlendirilmesi ile ilgili alt yapı henüz oluşmamıştır. Kârlı bir yetiştiricilik için, hibrit tavşan yetiştiri ciliğine geçilmesi, üreticilere teknik, ekonomik ve ürün pazar lama konusunda destek olunması ve teknik eleman yetiştirilmesi ne hız verilmesi gerekmektedir. Konu, ilgili kuruluşlarca şimdiden ele alınıp üzerinde önemle durulursa, ileride bu konuda daha az sorunlu karşılaşı labilir ve geliştirilmesi de daha kısa sürede olur.
dc.description.abstract- 50 - SUMMARY In this study, various cuniculicultural activities in Turkey and elsewhere in the world were examined and possibi lities to expand this culture in this country were inquired into. It has been determined that the reproduction rate and the characteristics regarding the weight increase attained in Turkiy are somewhat lower than those in European countries. The studies conducted revealed that the early weaning of the litter does not exert an unfavorable effect on the num ber of youngs to be obtained per annum from each female. No studies have been made in Turkey on the nutrient re quirements of the rabbits. All the information given in the books written on this subject is of foreign origin. The studies in Turkey on cuniculiculture are few and far between and there are significant divergencies of opinion and approach among the technicians and specialist working in this field. Likewise, an infrastructure consisting of scientific publications, technical personnel, suitable parent stock and product marketing and evaluation is yet to be created. For a profitable cuniculiculture, it will be r.ecessary to proceed with hybrid rabbit raising, to give technical, eco nomic and commercialisation support to the breeders and to lay emphasis on the training of technicians. If the existing problems are taken up without further delay by the concerned organisations, fewer problems will be encountered and a more satisfactory development swall be at tained.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleDünya`da ve Türkiye`de tavşan yetiştiriciliği alanında yapılmış olan araştırmalar ışığında, ülkemiz tavşancılığının geliştirilebilmesi imkanlarının araştırılması
dc.title.alternativeAn Inquiry into the possibilities of the development of cuniculiculture in Turkey in the light of the scientific studies made on cuniculiculture in the world and Turkey
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.subject.ytmWorld
dc.subject.ytmAnimal husbandry
dc.subject.ytmTurkey
dc.subject.ytmRabbit breeding
dc.subject.ytmRabbits
dc.identifier.yokid13258
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid13258
dc.description.pages58
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess