Show simple item record

dc.contributor.advisorManga, İbrahim
dc.contributor.authorSancak, Cengiz
dc.date.accessioned2021-05-08T10:56:15Z
dc.date.available2021-05-08T10:56:15Z
dc.date.submitted1991
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/677315
dc.description.abstractBu araştırma, yalnız ve karışık ekilen bazı baklagil (macar fiği, yem bezelyesi ve İran üçgülü) ve buğdaygillerin (arpa, yulaf ve italyan çimi) farklı tarihlerde hasatlarının ot verimi ve bazı besin maddelerine etkilerini araştırmak amacıyla 1989 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kurupelit Kampüsü'nde Ziraat Fakültesine ait deneme tarlasında kurulmuştur. Elde edilen bir yıllık sonuçlara göre, Samsun ekolojik koşullarında ot ve ham protein verimleri birlikte dikkate alındığında ekimi; yem bitkilerinin erken hasat tarihinde (20 Nisan) uygun olan yazlık Ürünler için macar fiği + arpa, orta hasat tarihine (8 Mayıs) uygun ürünler için macar fiği + yulaf karışımı ve geç hasat tarihinde (27 Mayıs) uygun ürünler için yem bezelyesi + italyan cimi karışımı tavsiye edilmektedir.
dc.description.abstractThis research was planned in order to determine the hay production and effects on nutritive value of some legumes (hungarian vetch, field pea and persian clover) and grasses (barley, oats and ryegrass) sown pure and their mixtures when harvested on different dates, the experiment field belongs to the Faculty of Agriculture in Kurupelit Campus of Ondokuz Mayıs University in 1989.According to annual results of tha study İn Samsun ecological conditions; in case of hay and crude protein production, it has been suggested that hungarian vetch + barley mixture, hungarian vetch + oats mixture and field pea + oats mixture for summer crops sowned as early, middle and late/ respectively.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleSamsun ekolojik koşullarında yalnız ve karışık ekilen baklagil ve buğdaygillerin farklı zamanlarda hasatlarının ot verimi ve bazı besin maddelerine etkileri üzerinde bir araştırma
dc.title.alternativeA Research the effects on the hay production and nutritive value of some pure legumes and grasses and their mixtures when at harvested different dates
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.subject.ytmGrasses
dc.subject.ytmLeguminosae
dc.subject.ytmGramineae
dc.subject.ytmHarvesting date
dc.subject.ytmGrass yield
dc.subject.ytmSamsun
dc.identifier.yokid15372
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid15372
dc.description.pages78
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess