Show simple item record

dc.contributor.advisorAvcı, Nuri
dc.contributor.authorKarakaya, Adem
dc.date.accessioned2021-05-08T10:16:44Z
dc.date.available2021-05-08T10:16:44Z
dc.date.submitted2016
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/671908
dc.description.abstractYemek, içmek, barınmak insanların temel ihtiyaçları arasında yer almaktadır. İnsanların temel ihtiyaçlarını karşılarken duyduğu tatmin duyma hissi ve beklentileri sürekli değişmiştir. Günümüzde teknolojinin de gelişmesiyle, insanoğlunun ihtiyaçlardan haz alma duygusu, beklentileri, memnuniyet düzeyi de önemli hale gelmiştir.Bu çalışmanın amacı; insanoğlunun en temel ihtiyaçlarından olan yemek, içmek ve konaklamak gibi hizmetleri sunan kamu sosyal tesislerinde, her geçen gün artan bu rekabet ortamında, müşteri memnuniyetini etkilemesi beklenen çalışan davranışlarının, müşteri memnuniyeti üzerindeki etkisini incelemektir. Bu etkiyi analiz edebilmek için çalışanların; güvenilir, güler yüzlü, hevesli davranışları, empati kurabilme kabiliyeti ve iletişim yeteneği bağımsız değişkenleri, ordu evine gelen müşterilerin memnuniyetine katkılarında temel parametreler olarak kullanılacaktır.Araştırma neticesinde katılımcıların yaş, cinsiyet, statü ve çalışma durumu gibi demografik özelliklerinin müşteri memnuniyetini etkilemediği gözlemlenmiştir. Diğer yandan güven, heveslilik, iletişim, empati ve güler yüzlülük bağımsız değişkenlerinin müşteri memnuniyeti bağımlı değişkenini etkilediği, ancak bağımsız değişkenlerden çalışanların empati kurması ile çalışanların güler yüzlü davranışlarının müşteri memnuniyetini en fazla etkilediği gözlemlenmiştir.Anahtar Kelimeler: Kamu sosyal tesisleri, çalışan davranışları, müşteri memnuniyeti
dc.description.abstractEating, drinking and sheltering are among the basic needs of human beings. People's sense of satisfaction and expectations while meeting their needs have been constantly changed. Today, with the development of technology, human sense of gratification from needs, expectations and satisfaction level has olso become important.This study aims at investigating the effect of employee behaviors on customer satisfaction in public social facilities which offer services such as eating, drinking and accommodation wıch are the most basic needs of humankind. Independent veriables such as employees' reliable, cheerful and enthusiastic behaviors and empathy ability, communicative competense and its contributions to satisfaction of the customers who come to the officer's club will be used as main parameters.It was observed as a result that participants' demographics such as age, gender, status or status of employment affect the customer satisfaction. It was also observed that all of the independent variables including trust, eagerness, communication, cheerfulness have an impact on the customer satisfaction dependent variable; however, empathic and cheerful behaviors of employees have the greatest influence on the customer satisfaction.Keywords: Public social facilities, employee behaviors, customer satisfactionen_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectİşletmetr_TR
dc.subjectBusiness Administrationen_US
dc.titleKamu sosyal tesislerinde çalışanların davranışlarının müşteri memnuniyeti ve beklentilerine etkisi: İstanbul` da bulunan ordu evlerinde bir alan araştırması
dc.title.alternativeThe effect of behaviors of employees in public social facilities on customer satisfaction and expectations: A field research study in officer's clubs in İstanbul
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentİşletme Ana Bilim Dalı
dc.subject.ytmPublic management
dc.subject.ytmPublic personnel
dc.subject.ytmWorkers
dc.subject.ytmOrganizational behavior
dc.subject.ytmBehavior
dc.subject.ytmCustomer satisfaction
dc.subject.ytmSocial facilities
dc.subject.ytmOfficer's club
dc.identifier.yokid10118987
dc.publisher.instituteSosyal Bilimler Enstitüsü
dc.publisher.universityNİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid432340
dc.description.pages107
dc.publisher.disciplineİşletme Yönetimi Bilim Dalı


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess