Show simple item record

dc.contributor.advisorÇiçek, Mehmet
dc.contributor.authorÇakir, Tuğba
dc.date.accessioned2021-05-08T10:16:40Z
dc.date.available2021-05-08T10:16:40Z
dc.date.submitted2017
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/671874
dc.description.abstractBu araştırmanın amacı; şehir markalama sürecinde Van'ın mevcut potansiyelini ortaya koyarak, Van'ın gastronomi pazarlamasındaki önemini vurgulamaktır. Yöresel yemek kültürünün turizm hareketinde çekiciliğinin olup olmadığının saptanması ve Van'ın markalaşmasına sağlayacağı düşünülen katkının belirlenmesi amaçlanmıştır.Araştırmada Şehir markalaşma sürecinde Van ilinin mevcut potansiyelini gözden geçirmek ve önemli bir gastronomi ürünü olarak Van yöresel yemeklerinin bu süreçteki önemini vurgulamak adına kesitsel alan araştırmalarından olan anket uygulaması yapılmıştır. Araştırmacı tarafından geliştirilen anket, alışmaya katılan gönüllülere birinci bölümünde Sosyo-demografik Bilgi Formu; cinsiyet, yaş, eğitim durumu, medeni durum, meslek ve gelir durumu, ikinci bölümünde Şehir Markalamasında Gastronomi Pazarlamasının Önemi Ölçeği yer almıştır ve yüz yüze uygulama metodu ile uygulanmıştır. Bu araştırma betimsel tarama modeline göre modellenmiştir. Araştırma katılanların var olan özelliklerinde hiçbir değişiklik yapılmaksızın veri toplanarak, var olan durum hakkında deneklerin görüşleri alınmaya çalışılmıştır. Bu bağlamda araştırma modeli, şehir markalama sürecinde Van'ın mevcut potansiyelini ortaya koyarak, Van'ın gastronomi pazarlamasındaki önemini vurgulamak istendiğinden dolayı betimsel tarama modeline dayanmaktadır. Örnekleme giren katılımcılara uygulanan `Şehir Markalamasında Gastronomi Pazarlamasının Önemi Ölçeğinden elde edilen verilerin analizinde SPSS 23.0 paket programı kullanılmıştır ve sonuç bölümünde yorumlanarak önerilerde bulunulmuştur.Anahtar Kelimeler : Gastronomi, Pazarlama, MarkalaĢma
dc.description.abstractThe purpose of this research; Highlighting Van's current potential in city labeling and highlighting Van's importance in gastronomy marketing. It is aimed to determine whether the local food culture is attracted by the tourism movement and to determine the contribution to the process of branding of Van.In the survey, a questionnaire that is one of the cross-sectional surveys was conducted to examine into the current potential of Van in the urban branding process and to emphasize the importance of Van local food as an important gastronomic product in this process. The questionnaire, developed by the researcher, includes Socio-demographic Information Form in the first part ; Gender, age, educational status, marital status, occupation and income status and in the second part the scale of the importance of Gastronomy Marketing in City Branding and applied to the volunteers take part in this research by face to face method.This research was modelled according to the descriptive survey model. Data were gathered without any change in the available characteristics of the participants of the research and the opinions of the participants were tried to be taken about the present situation. In this context, the research model relies on the descriptive survey model because it wants to emphasize Van's importance in gastronomic marketing by revealing the current potential of Van in the process of urban branding.SPSS 23.0 package program ,applied to the sampling participant, was used in the analysis of the data obtained from the ` The Scale of The Importance of Gastronomic Marketing in Urban Branding ` and interpreted in the result section and made suggestions.Key Words : : Gastronomy, Branding, Marketingen_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectİşletmetr_TR
dc.subjectBusiness Administrationen_US
dc.titleŞehir markalamasında gastronomi pazarlamasının önemi ve Van örneği
dc.title.alternativeThe importance of gastronomy marketing in the city market and Van sample
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentİşletme Ana Bilim Dalı
dc.subject.ytmBranding
dc.subject.ytmCreating city brand
dc.subject.ytmMarketing
dc.subject.ytmGastronomy
dc.subject.ytmVan
dc.subject.ytmFood culture
dc.identifier.yokid10143539
dc.publisher.instituteSosyal Bilimler Enstitüsü
dc.publisher.universityNİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid458542
dc.description.pages135
dc.publisher.disciplineİşletme Yönetimi Bilim Dalı


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess