Yiyecek içecek işletmelerinde örgütsel güvenin iş tatmini üzerine etkisi
dc.contributor.advisor | Yüksekbilgili, Zeki | |
dc.contributor.author | Dördüncü, Gülce | |
dc.date.accessioned | 2021-05-08T10:16:01Z | |
dc.date.available | 2021-05-08T10:16:01Z | |
dc.date.submitted | 2018 | |
dc.date.issued | 2020-06-30 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/671557 | |
dc.description.abstract | Araştırmanın amacı yiyecek-içecek işletmelerinde çalışan bireylerin algıladığı örgütsel güven ve iş tatmini düzeyi arasındaki ilişkinin anlamlılığının incelenmesidir. Bu amaçla araştırmaya Türkiye genelinde faaliyet göstermekte olan yiyecek-içecek firmalarında çalışan bireyler katılmıştır. Verilerin toplanmasında Demografik Bilgi Formu, Örgütsel Güven Ölçeği ve İş Tatmini Ölçeği kullanılmıştır. Verilerin analizinde Bağımsız Örnekler T-Testi, ANOVA ve Pearson Korelasyon Analizi, kullanılmıştır.Araştırma sonucunda yiyecek-içecek işletmelerinde çalışan bireylerin iş tatmini ile meslektaşa güven, yöneticiye güven ve paydaşlara güven düzeyi arasında yüksek kuvvetli bir ilişki olduğu belirlenmiştir. | |
dc.description.abstract | The significance of the relationship between the level of organizational trust and job satisfaction perceived by individuals working in food-and-beverage enterprises is investigated. individuals working in the food and beverage company, which operates in Turkey to this end the investigation. Demographic Information Form, Organizational Confidence Scale and Job Satisfaction Scale were used to collect the data. Independent samples T-test, ANOVA and Pearson Correlation Analysis were used in the analysis of the data.As a result of the research, it was determined that there is a strong correlation between job satisfaction of colleagues working in food and beverage enterprises, colleague trust, manager trust and trust level of stakeholders | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | İşletme | tr_TR |
dc.subject | Business Administration | en_US |
dc.title | Yiyecek içecek işletmelerinde örgütsel güvenin iş tatmini üzerine etkisi | |
dc.title.alternative | The impact of organizational trust on job satisfaction in food and beverage businesses | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2020-06-30 | |
dc.contributor.department | İşletme Ana Bilim Dalı | |
dc.subject.ytm | Food and beverage sector | |
dc.subject.ytm | Food and beverage operations | |
dc.subject.ytm | Job satisfaction | |
dc.subject.ytm | Scales | |
dc.subject.ytm | Confidence | |
dc.subject.ytm | Organizational trust | |
dc.identifier.yokid | 10221296 | |
dc.publisher.institute | Sosyal Bilimler Enstitüsü | |
dc.publisher.university | NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 530915 | |
dc.description.pages | 103 | |
dc.publisher.discipline | İşletme Yönetimi Bilim Dalı |