dc.contributor.advisor | Demircan, Aydın | |
dc.contributor.author | Karaarslan, Muhsin | |
dc.date.accessioned | 2021-05-08T10:13:34Z | |
dc.date.available | 2021-05-08T10:13:34Z | |
dc.date.submitted | 2001 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/670913 | |
dc.description.abstract | ÖZET NİĞDE İLİ YÖRESİNDE AÇIKTA SATİLAN SÜT YOGURT VE BEYAZ PEYNİRİN, ASİDİTE, YAĞ, NEM, TUZ, KALSİYUM VE KURU MADDE MİKTARLARININ SAPTANMASI. KARAARSLAN, Muhsin Niğde Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya Anabilim Dalı Danışman :Yrd. Doç. Dr. Aydın DEMİRCAN Haziran 2001,139 sayfa Bu çalışmada, Şubat-Mart 2000 ve Nisan-Mayıs 2001 aylarında Niğde ili yöresinde tüketilen, süt, yoğurt ve beyaz peynirin; asidite, yağ, nem, tuz, kalsiyum ve kuru madde miktarlarının kantitatif analizleri yapılmıştır. 3x30 değişik örnek üzerinde yapılan çalışmada elde edilen sonuçlar, T.S.E. standartları ile karşılaştırılmıştır. Kalsiyum miktarları Atomik Absorbsiyon Spektrofotometresi (AAS) ile analiz edilmiştir. Analiz sonuçlarının her biri grafiklerle gösterilmiştir. Bu deneylerin yanı sıra anket yöntemiyle yöre insanlarının ekonomik koşulları ve yaşam çevreleri incelenmiştir. Sonuçlar Microsoft Exell, ADA (Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Anket Değerlendirme ve Analiz Programı Versiyon 2.2) ve SPSS (SPSS for Windows Versiyon 9.05) programları kullanılarak grafiğe geçirilmiştir. Bu ürünlerin tüketiminin, ailenin ekonomik, sosyolojik ve eğitim düzeyi ile ilgili olduğu saptanmıştır. Anahtar sözcükler: Süt, Yoğurt, Beyaz Peynir, Laktik Asit, Kalsiyum, A. A. S. m | |
dc.description.abstract | SUMMARY AMOUNT OF DRY SUBSTANCE, CALCIUM, SALT, MOISTURE, ACIDITY ANALYSIS OF MILK, YOGHURT AND FETTA CHEESE IN NIGDE KARAARSLAN Muhsin Nigde University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Chemistry Supervisor :Dr. Aydin DEMtRCAN June 2001,139 pages Quantitative analysis of row milk, yoghurt and fetta cheese, which are consumed in Nigde in the period of February-March 2000 and April-May 2001, were accomplished in this project; these are acidity, fat, moisture, salt, calcium and dry substances. 3x30 Samples were examined and datas were compared with T.S.E.'s standard datas. Quantity of Calcium was determined with Atomic Absorbtion Spectrophotometers (A.A.S). Datas of this analysis were shown on graphics. Besides of these experiments, economic conditions and living standard of People those who live in Nigde, were examined by a questionnaire. Results were graphisized by using Microsoft Exell, ADA (Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Anket Değerlendirme ve Analiz Programı Versiyon 2.2) and SPSS (SPSS for Windows Versiyon 9.05). Research's conclusion was found that consuming of raw Milk, Yoghurt and Fetta Cheese are related to economic, sociologic situation and education of a family. Key words: Milk, Yoghurt, Fetta Cheese, Lactic Acid, Calcium, A.A.S. IV | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Kimya | tr_TR |
dc.subject | Chemistry | en_US |
dc.title | Niğde ili yöresinde açıkta satılan süt, yoğurt ve beyaz peynirin asidite, yağ, nem, tuz, kalsiyum ve kuru madde miktarlarının saptanması | |
dc.title.alternative | Amount of dry substance, calcium, salt, moisture, acidity analysis of milk, yoghurt, and fetta cheese in Nigde | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Kimya Ana Bilim Dalı | |
dc.subject.ytm | Calcium | |
dc.subject.ytm | Niğde | |
dc.subject.ytm | Yoghurt | |
dc.subject.ytm | White cheese | |
dc.subject.ytm | Milk | |
dc.subject.ytm | Oils | |
dc.subject.ytm | Lactic acid | |
dc.identifier.yokid | 120077 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | NİĞDE ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 112672 | |
dc.description.pages | 190 | |
dc.publisher.discipline | Diğer | |