Show simple item record

dc.contributor.advisorBuyruk, Lütfi
dc.contributor.authorŞimşek, Aykut
dc.date.accessioned2021-05-08T10:09:39Z
dc.date.available2021-05-08T10:09:39Z
dc.date.submitted2014
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/669512
dc.description.abstractBu çalışmanın amacı, turizm lisans öğrencilerinin hijyen ve sanitasyon alışkanlıklarının belirlenmesi ve söz konusu öğrencilerin sahip oldukları bir takım demografik özelliklerinin hijyen ve sanitasyon alışkanlıkları açısından anlamlı farklılıklar gösterip göstermediğini belirlemektir. Bu amaçla Erzurum Atatürk Üniversitesi Turizm Fakültesi öğrencilerinden anket tekniği aracılığıyla veriler toplanmıştır. Katılımcılardan elde edilen verilere yönelik Kruskal-Wallis ve Mann Whitney-U test teknikleri kullanılarak farklılık analizleri uygulanmıştır. Uygulanan bu testlere göre, öğrencilerin sahip oldukları demografik özelliklerin çoğunda, hijyen ve sanitasyon alışkanlıklarının belirlenmesine yönelik algı düzeyi açısından anlamlı farklılıklar tespit edilmiştir.
dc.description.abstractThe aim of this study is to determine of the practices related to hygiene and sanitation of tourism undergraduate students and a number of demographic and socio-economic characteristics of the students show significant differences with regards to practices of hygiene and sanitation. For this purpose, data was collected from the tourism undergraduate students at Erzurum Atatürk University by applying the questionaire technique. Analysis of variance were performed to the data obtained from participants by performing Kruskal-Wallis and Mann Whitney-U tests. According to these tests, in terms of the practices related to hygiene and sanitation of students, significant differences were identified in the majority of the demographic and personal characteristics of students.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectTurizmtr_TR
dc.subjectTourismen_US
dc.titleTicari mutfaklarda hijyen ve sanitasyon: Turizm lisans öğrencilerinin hijyen ve sanitasyon alışkanlıklarının belirlenmesine yönelik bir araştırma
dc.title.alternativeHygiene and sanitation at commercial kitchen: A research on tourism undergraduate students
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentTurizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı
dc.subject.ytmKitchen
dc.subject.ytmCulinary tourism
dc.subject.ytmHygiene
dc.subject.ytmSanitation
dc.subject.ytmTourism education
dc.subject.ytmUniversity students
dc.subject.ytmDemographic characteristics
dc.subject.ytmStudents perceptions
dc.identifier.yokid10048021
dc.publisher.instituteSosyal Bilimler Enstitüsü
dc.publisher.universityNEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid370255
dc.description.pages146
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess