Show simple item record

dc.contributor.advisorAktaş, Türkan
dc.contributor.authorÇatak, Suat
dc.date.accessioned2021-05-08T10:07:28Z
dc.date.available2021-05-08T10:07:28Z
dc.date.submitted2008
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/669180
dc.description.abstractBu çalışmada, öncelikle Trakya Bölgesinde oldukça yaygın olarak kullanılmakta olan çekilir depo tipi kurutma tesislerinin genel durumu incelenmiştir. Araştırma kapsamında, bölgede en çok tercih edilen kurutuculardan 4 farklı marka hareketli depo tipi kurutucu sistem denemeye alınmıştır. Bu kurutucuların 3'ü yeni model (Model 2, 3 ve 4) ve biriside nispeten eski (Model 1) model seçilmiştir. Denemelerde Osmancık?97 çeltik çeşidi kullanılmıştır. Bu sistemlerin çeltik kalitesine etkilerini saptamak amacıyla her bir makineden kurutma öncesi ve kurutma sonrasında alınan örneklerde ilk ve son nem değerleri, maksimum kırıksız randıman değerleri, pirinç kırılma dirençleri ve çeltik örneklerinin fiziksel özellikleri saptanmıştır. Ayrıca depolama ve pişirme kalitesinin göstergesi olarak ısısal özelliklerden özgül ısı, ısı iletkenlik katsayısı ve ısı yayınım katsayısı değerleri de saptanmıştır. Saptanan kalite parametrelerine göre uygulamadaki bazı olumsuzluklar ve çözüm önerileri bildirilmiştir.
dc.description.abstractIn this research, firstly general status of silo type paddy dryer that are widely used in Trakya Region was investigated. 4 different model dryers were selected to determine of effects on paddy physical properties and rice quality. Three of them are new model (Model 2, Model 3 and Model 4) and one of them is relatively old model (Model 1). Before and after drying. Samples were collected from the dryers to find the effects of dryers on rice quality namely initial and final moisture content values, physical properties of paddy samples, maximum rice performance without cracked kernel, rice rupture resistance. In addition to these quality parameters thermal properties namely specific heat, thermal conductivity and thermal diffusivity values of these samples were investigated as an indicator of storage and cooking quality. According to these investigated data, incorrect applications and some suggestions were reported.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleTrakya bölgesindeki çeltik kurutma tesislerinde aşırı kurutma probleminin kalite ve ekonomik açıdan etkilerinin saptanması
dc.title.alternativeDetermination of effects of overdrying problem in respect of quality and economic in paddy drying systems in Trache region
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentTarım Makineleri Ana Bilim Dalı
dc.identifier.yokid304135
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityNAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid233335
dc.description.pages47
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess