Show simple item record

dc.contributor.advisorBilgin, Bilal
dc.contributor.authorÇalişkan, Bülent
dc.date.accessioned2021-05-08T10:07:24Z
dc.date.available2021-05-08T10:07:24Z
dc.date.submitted2008
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/669159
dc.description.abstractBu araştırmada, İstanbul İlinde baharat paketleyen ve son tüketiciye ulaştıran büyük ölçekli 5 işletmeden bir yıl boyunca her ay alınan kırmızıbiber örnekleri Aflatoksin B1, toplam Aflatoksin, Sudan 1 ve Sudan 4 boyaları ve bazı patojenler yönünden incelenmiştir.Toplam 60 numunede HPLC metodu ile yapılan analiz sonucunda 14 tanesinin (% 26,7) Aflatoksin B1, 10 tanesinin (% 16,7) toplam Aflatoksin yönünden yasal limitler üzerinde olduğu belirlenmiştirAraştırılan toplam örneklerin 5 tanesininde (% 8,3) Sudan 1 ve 4 tanesinde ise (% 6,7) Sudan 4 boyası tespit edilmiştir.İncelenen patojen mikroorganizmalardan Salmonella spp., Bacillus cereus ve S. aureus hiçbir örnekte saptanmamıştır.
dc.description.abstractIn this study, totally sixty red pepper samples, derived from five big spice packaging companies for monthly during one year in Istanbul province, were analyzed concerning Aflatoxin B1, total Aflatoxin, Sudan 1, Sudan 4 and some pathogens.Aflatoxin B1 and total Aflatoxin, examined by HPLC method, were found higher from the legal limits in 14 (26.7 %) and 10 samples (16.7 %) from 60 samples, respectively.Sudan 1 and Sudan 4 dyes were detected in five (8.3 %) and four (6.7 %) samples examined from sixty samples, respectively.There was no found any Salmonella spp., Bacillus cereus and S. aureus in all samples.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectGıda Mühendisliğitr_TR
dc.subjectFood Engineeringen_US
dc.titleİstanbul ilinde tüketime sunulan kırmızıbiberlerin bazı patojenler, kimyasal ve toksikolojik maddeler yönünden incelenmesi üzerine bir araştırma
dc.title.alternativeA research on the examination of red pepper, which is ready to consume in Istanbul province, in the case of some pathogens, chemicals and toxicological residues
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentGıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
dc.subject.ytmBacillus cereus
dc.subject.ytmPaprika
dc.subject.ytmStaphylococcus aureus
dc.identifier.yokid311636
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityNAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid233295
dc.description.pages39
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess