Show simple item record

dc.contributor.advisorÇoşkun, Fatma
dc.contributor.authorÖzen, Funda
dc.date.accessioned2021-05-08T10:07:23Z
dc.date.available2021-05-08T10:07:23Z
dc.date.submitted2008
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/669157
dc.description.abstractBaharatların antimikrobiyel etkileri tarih öncesi toplumlardan beridir bilinip kullanılmaktadır. Son yüzyılda baharatın lezzet verici bakterisidal fungustatik antimikrobiyal etkileri için farklı kullanımları üzerine bir çok çalışma görülmektedir. Bu araştırmada çiğ Tekirdağ köftesi üzerinde biberiye limon kekik ve sarımsak ekstraktlarının etkisi araştırılmıştır. Analizler numunelerin buzdolabı koşullarında muhafazası sırasında yapılmıştır. Her bir ekstraktın köfteye katılma oranı % 0,1 dir ve muhafaza sırasında toplam mezofilaerob canlı bakteri, E. coli staphylacaccus aures. Koliform grubu canlı bakteri salmonella Maya ve Küf analizleri yapılmıştır.
dc.description.abstractThe diffirent spices's antimicrobial effects were known and used extensively even to the ancient times. In the last century, several reports have appeared in the literature on the diffirent uses of spices, such as in the flavorinü, bateriocidal, fungustatic, antimicrobial activity an other functions. In this research, the antibaterial effect of herbal extracts (rosemary, lemon, thyme and garlic) were investigaoğe in raw Tekirdağ meatballs. analysis were carried out during the storage of meatballs samples in refrigerator. the consantration of eştracts were %0,1 for each eştract and E. coli staphylacaccus aures total aerobic mezofilic microorganism, koliform mikroorganism, salonlla yeast and mould analysis were invatigated in meatballs samples during the storage.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectGıda Mühendisliğitr_TR
dc.subjectFood Engineeringen_US
dc.titleBitkisel ekstrakt kullanımının Tekirdağ köftesinin mikrobiyolojik ve duyusal özellikleri üzerine etkisi
dc.title.alternativeThe effecttiviness of plant essantial oils on Tekirdağ meatballs
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentGıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
dc.identifier.yokid312091
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityNAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid233296
dc.description.pages55
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess