Türkiye`de et ve süt ürünlerinde tüketici algısı ve izlenen politikaların değerlendirilmesi Balıkesir ili örneği
dc.contributor.advisor | Oraman, Yasemin | |
dc.contributor.author | Demirci, Duygu | |
dc.date.accessioned | 2021-05-08T10:07:22Z | |
dc.date.available | 2021-05-08T10:07:22Z | |
dc.date.submitted | 2008 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/669151 | |
dc.description.abstract | Bu çalışmanın başlıca amacı, Balıkesir ili ve ilçelerinde et ve süt tüketim alışkanlıklarını incelemek; bununla beraber Türkiye genelinde et ve süt ürünleri tüketiminin gelişmiş ülkelere göre düşük olmasının nedenlerini belirlemektir. Araştırmanın materyalini birincil ve ikincil veriler oluşturmaktadır. Balıkesir ili ve ilçelerinde 220 kişi ile yüz yüze yapılmış olan anket çalışması birincil verileri, bu konudaki yayınlar ve literatür taraması ise ikincil verileri oluşturmaktadır.Elde edilen bilgilerde kişilerin hangi tür eti daha çok tükettikleri, tüketilen et miktarının sosyo ekonomik durumlarına göre değişiklik gösterdiği anlaşılmıştır. Anket çalışması 2007 yılı Ekim-Kasım-Aralık ayları içinde 220 örnek üzerinde yapılmıştır.Araştırma sonuçlarına göre ankete katılan tüketicilerin % 99.5'i kırmızı eti; % 93.5'i beyaz eti tüketmektedir. | |
dc.description.abstract | The purpose of this study to investigate the meat and the milk consuming customs in Balıkesir and its urban areas and also to show the reasons of the decrease of the meat and the milk consuming when you compare Turkey and improved countries. The primary and secondary data constitutes the research material. A face to face interview with 220 people constitutes the primary data and literature about this subject constitutes the secondary data. In this knowledge, it is understood that the amount of meat consuming changes according to the social economic situation of the people. A survey has been conducted on 220 samples in October, November and December, 2007. According to the research results % 99.5 of the samples preferred meat and % 93.5 of the samples consume broiler. | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Ziraat | tr_TR |
dc.subject | Agriculture | en_US |
dc.title | Türkiye`de et ve süt ürünlerinde tüketici algısı ve izlenen politikaların değerlendirilmesi Balıkesir ili örneği | |
dc.title.alternative | The perception of consumers in Turkey for meat and milk products and evaluation of politicis which has been followed Balikesir province | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Tarım Ekonomisi Ana Bilim Dalı | |
dc.subject.ytm | Meat | |
dc.subject.ytm | Consumption habits | |
dc.subject.ytm | Quality properties | |
dc.identifier.yokid | 316981 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 233306 | |
dc.description.pages | 53 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |