Show simple item record

dc.contributor.advisorSağlam, M. Turgut
dc.contributor.authorKutlu, Arzu
dc.date.accessioned2021-05-08T10:07:06Z
dc.date.available2021-05-08T10:07:06Z
dc.date.submitted2009
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/669073
dc.description.abstractBu çalışmada piyasada çeşitli markalarla satılan 18 adet torfta pH, elektriki iletkenlik(EC),organik madde,bazı makro ve mikro element,% nem, su tutma kapasitesi ve hacim ağırlığı tayinleri yapılmıştır.Yapılan analizler sonucunda, incelenen özellikler açısından, en uygun torf(7) saptanırken, tüm markaların, bazı işlemler geçirerek, saksı ve bahçe bitkileri yetiştirilmesinde, mantarcılıkta, fidancılıkta, yeşil alan ve golf sahası yapımında kullanılabilir olduğu belirlenerek ,yetiştiricilerin bilgilerine sunulmuştur.
dc.description.abstractIn this study, pH, electrical conductivity(EC), organik matter, some macro and micro element, % humidity, water capacity and volume weight of 18 pieces torfuns that are sold in different brands in the market, have been determined.As a conclusion of the analysis, most suitabe turf was determied as seven. It has been stated that all brands of soil can be use in flowerpot, garden plating, mushroom producing, young plating,gren areas, golf course and this information has been submitted to producers knowledge.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titlePiyasada saksı toprağı adı altında satılan çeşitli örneklerin bazı kimyasal ve fiziksel özelliklerinin karşılaştırılması
dc.title.alternativeComparison of the some physical and chemical properties of the samples sold in the name of garden ground
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentToprak Ana Bilim Dalı
dc.subject.ytmLaboratory method
dc.identifier.yokid340551
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityNAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid256997
dc.description.pages37
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess