Show simple item record

dc.contributor.advisorKorkut, Zahit Kayıhan
dc.contributor.authorŞahin, Sultan
dc.date.accessioned2021-05-08T10:07:02Z
dc.date.available2021-05-08T10:07:02Z
dc.date.submitted2009
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/669054
dc.description.abstractYirmi altı çeltik genotipinin 5 farklı besi ortamında anter kültürü olanaklarını belirlemek amacıyla yapılan bu araştırmadan elde edilen bulgular, çeltik genotiplerinin anter kültürüne yanıtlarının farklı olduğunu, kullanılan İndika tipi çeltik genotiplerinin anter kültürüne Japonika tipinden daha iyi yanıt verdiklerini göstermiştir.Çeltik genotiplerinin anter kültürüne yanıtlarının kullanılan besi ortamına göre değişebileceği, genotiplerin en iyi yanıt verdikleri besi ortamlarının ?B5- NAA+2,4 D sıvı? ve ?N6 - NAA+2,4 D sıvı? ortamları olduğu bulunmuştur. İki besi ortamının ortak paydalarından çeltikte anter kültürü için besi ortamında NAA+2,4 D sıvı komponentlerinin önemli olduğu sonucuna varılmıştır.
dc.description.abstractThis study was conducted to determine the anther culture possibility of twenty six rice genotypes in 5 different media. The resaults of the research showed that the responces of rice genotypes to anther culture was different, and Indica type rice genotipes gave better responces to anther culture than Japonica types.It found that, according to the medium used, the responces of variaties may be changed and the rice genotipes gave the best responces to the liquid ?B5- NAA+2,4-D? and the liquid ?N6 - NAA+2,4-D? media. The liquid NAA+2,4-D component is common for the both media. Therefore it can be concluded that the liqued NAA+2,4-D component is of great importance for rice anther culture.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectBiyoteknolojitr_TR
dc.subjectBiotechnologyen_US
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleBazı çeltik çeşit ve hatlarında anter kültürü yapma olanakları
dc.title.alternativeAnther culture possibilities on some rice varieties and lines
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentTarla Bitkileri Ana Bilim Dalı
dc.identifier.yokid348777
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityNAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid258711
dc.description.pages59
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess