Show simple item record

dc.contributor.advisorKöycü, Ertan
dc.contributor.authorKoçak, Ahmet Fatih
dc.date.accessioned2021-05-08T10:07:01Z
dc.date.available2021-05-08T10:07:01Z
dc.date.submitted2009
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/669048
dc.description.abstractDünya'da ve Türkiye'de artan nüsufa oranla, üretilen hayvansal kökenli besin maddeleri üretimi birbirine paralel bir biçimde artmamakta ve dünya genelinde her yıl açlık çeken insan sayısında artış olmaktadır.Ülkemiz hayvan yetiştiriciliği içerisinde koyun yetiştiriciliği önemli hayvansal üretim dallarından biridir. Ayrıca, ülkemiz iklim ve coğrafi koşulları da koyun yetiştiriciliği için oldukça uygundur. Ancak son yıllarda ülkemiz koyun sayısında önemli azalmalar göze çarpmaktadır. Azalan koyun sayısına karşın üretilen kuzu eti miktarını arttırmaya yönelik olarak yürütülen çok sayıda araştırma bulunmaktadır. Araştırmaların genel amacı, kuzu başına üretilen et miktarını arttırmak olmakla birlikte söz konusu üretimin ekonomik ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlamaktır.Yürütülen bu çalışma ile ülkemizde Hayvan Yetiştirme ve Islahı konularında yapılmış olan kuzu besisi çalışmaları derlenmeye çalışılmıştır. Araştırma 73 adet kuzu besisi ile ilgili çalışma incelenmiş ve bu çalışmalardan elde edilen sonuçlar değerlendirilmiştir. Değerlendirme sonunda elde edilen bilgiler ışığında gelecekte yürütülecek olan çalışmaların yönü belirlenmeye çalışılmıştır. Ayrıca bu güne kadar üzerinde çalışmalar yürütülmüş olan konularda irdelenerek ağırlık verilmemiş konular belirlenmiş ve bu konulardaki eksikliklerin tamamlanması konusunda önerilerde bulunulmuştur.
dc.description.abstractAnimal orginated nutrients are not enough rising, comparising with human population growth in Turkey and the world. Over the years, poor nutrition of human population have increased on the world. Sheep breeding is one of the most important subdivision into animal production on animal husbandry of our country. In addition to, climatic and geographic conditions of our country are usually suitable to sheep breeding. However, recently, sheep numbers have been decreasing and lamb meat production is negative effected from this factor.The general aim of researches are to increase meat quantity produced per lamb. Moreover, this production is to realize as economic and speed.The aim of this investigation was compile lamb growing researches on animal husbandry and improvement researches in Turkey. A total of 73 research article related to lamb growing were used in this study and results abtained from this articles were evaluated. According to this results, the researches to be examined on future were to determined. The gap among the research topic was occured. Thus, under this results is to provide the new various research subject.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleTürkiye`de yapılan kuzu besi çalışmaları
dc.title.alternativeLamb growing researches in Turkey
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentZootekni Ana Bilim Dalı
dc.subject.ytmLamb fattening
dc.subject.ytmLive weight
dc.subject.ytmFattening duration
dc.subject.ytmFeed conversion
dc.subject.ytmFattening performance
dc.identifier.yokid350132
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityNAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid258709
dc.description.pages71
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess