Türkiye`de yapılan kuzu besi çalışmaları
dc.contributor.advisor | Köycü, Ertan | |
dc.contributor.author | Koçak, Ahmet Fatih | |
dc.date.accessioned | 2021-05-08T10:07:01Z | |
dc.date.available | 2021-05-08T10:07:01Z | |
dc.date.submitted | 2009 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/669048 | |
dc.description.abstract | Dünya'da ve Türkiye'de artan nüsufa oranla, üretilen hayvansal kökenli besin maddeleri üretimi birbirine paralel bir biçimde artmamakta ve dünya genelinde her yıl açlık çeken insan sayısında artış olmaktadır.Ülkemiz hayvan yetiştiriciliği içerisinde koyun yetiştiriciliği önemli hayvansal üretim dallarından biridir. Ayrıca, ülkemiz iklim ve coğrafi koşulları da koyun yetiştiriciliği için oldukça uygundur. Ancak son yıllarda ülkemiz koyun sayısında önemli azalmalar göze çarpmaktadır. Azalan koyun sayısına karşın üretilen kuzu eti miktarını arttırmaya yönelik olarak yürütülen çok sayıda araştırma bulunmaktadır. Araştırmaların genel amacı, kuzu başına üretilen et miktarını arttırmak olmakla birlikte söz konusu üretimin ekonomik ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlamaktır.Yürütülen bu çalışma ile ülkemizde Hayvan Yetiştirme ve Islahı konularında yapılmış olan kuzu besisi çalışmaları derlenmeye çalışılmıştır. Araştırma 73 adet kuzu besisi ile ilgili çalışma incelenmiş ve bu çalışmalardan elde edilen sonuçlar değerlendirilmiştir. Değerlendirme sonunda elde edilen bilgiler ışığında gelecekte yürütülecek olan çalışmaların yönü belirlenmeye çalışılmıştır. Ayrıca bu güne kadar üzerinde çalışmalar yürütülmüş olan konularda irdelenerek ağırlık verilmemiş konular belirlenmiş ve bu konulardaki eksikliklerin tamamlanması konusunda önerilerde bulunulmuştur. | |
dc.description.abstract | Animal orginated nutrients are not enough rising, comparising with human population growth in Turkey and the world. Over the years, poor nutrition of human population have increased on the world. Sheep breeding is one of the most important subdivision into animal production on animal husbandry of our country. In addition to, climatic and geographic conditions of our country are usually suitable to sheep breeding. However, recently, sheep numbers have been decreasing and lamb meat production is negative effected from this factor.The general aim of researches are to increase meat quantity produced per lamb. Moreover, this production is to realize as economic and speed.The aim of this investigation was compile lamb growing researches on animal husbandry and improvement researches in Turkey. A total of 73 research article related to lamb growing were used in this study and results abtained from this articles were evaluated. According to this results, the researches to be examined on future were to determined. The gap among the research topic was occured. Thus, under this results is to provide the new various research subject. | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Ziraat | tr_TR |
dc.subject | Agriculture | en_US |
dc.title | Türkiye`de yapılan kuzu besi çalışmaları | |
dc.title.alternative | Lamb growing researches in Turkey | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Zootekni Ana Bilim Dalı | |
dc.subject.ytm | Lamb fattening | |
dc.subject.ytm | Live weight | |
dc.subject.ytm | Fattening duration | |
dc.subject.ytm | Feed conversion | |
dc.subject.ytm | Fattening performance | |
dc.identifier.yokid | 350132 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 258709 | |
dc.description.pages | 71 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |