Show simple item record

dc.contributor.advisorKoç, Fisun
dc.contributor.authorMutlu, Yurdanur
dc.date.accessioned2021-05-08T10:06:57Z
dc.date.available2021-05-08T10:06:57Z
dc.date.submitted2009
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/669029
dc.description.abstractBu çalışma ile inokulant hazırlama süresi ve dozunun mısır silajının fermantasyon gelişimi üzerine etkilerinin laboratuar koşularında saptanması amacı ile düzenlenmiştir Mısır, hamur olum döneminde hasat edilmiştir. Araştırmada içeriğinde Lactobacillus plantarum, Lactobacillus brevis, Propionibacterium shermanii, Enterococcus faecium, Bacillus subsitus, Pediococcus acidilactici ve alpha?Amylase (A.oryzae), cellulase ve hemicellulase (A. niger) içeren MICROBIOS (Cuprem®, USA) adlı ticari inokulant kulanılmıştır. İnokulant silajlara 10.0 ve 10.30 kob cfu/g düzeyinde katılmışlardır. Uygulamalardan sonra muameleler yalnızca gaz çıkışına olanak tanıyan, 1,0 litrelik özel kavanozlara silolanmıştır. Kavanozlar laboratuvar koşullarında 25±2°C'de depolanmışlardır. Silolamadan sonraki 4., 7., 14., 21. ve 55. günlerde her gruptan 3'er kavanoz açılarak silajlarda kimyasal ve mikrobiyolojik analizler yapılmıştır. Silolama döneminin sonunda açılan tüm silajlara 5 gün süre ile aerobik stabilite testi uygulanmıştır. Sonuç olarak dozun artırılması silaj fermantasyonunu ve aerobik stabiliteyi olumlu yönde etkilememiştir.Anahtar kelimeler: Keywords: Mısır silajı, doz, inokulant hazırlama zamanı, silaj fermantasyonu
dc.description.abstractThis study was carried out to determine the effects of inoculant preparation time and doses on fermentation profiles of the maize ensiled under laboratory conditions. Maize was harvested at the dough stage. A commercial inoculant MICROBIOS (Cuprem®, USA) containing Lactobacillus plantarum, Lactobacillus brevis, Propionibacterium shermanii, Enterococcus faecium, Bacillus subsitus, Pediococcus acidilactici and alpha?Amylase (A.oryzae), cellulase and hemicellulase (A. niger) was used in this study.Inoculants were applied to silages 10.0 and 10.30 log cfu/g levels. After treatment, the chopped maize was ensiled in 1.0-l special anaerobic jars, equipped with a lid that enables gas release only. Three jars from each group were sampled for chemical and microbiological analysis on days 4., 7., 14., 21. and 55. after ensiling. At the end of the experiment the silages were also subjected to an aerobic stability test, lasting 5 daysThe study shows that doubling the rate of inoculant application was not effective than the recommended rate at enhancing the quality or aerobic stability of maize silage.Keywords: Maize silage, dose, inoculant preparation time, silage fermentationen_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleMısır silajında enzim-inokulant kullanımının fermantasyon gelişimi ve aerobik stabilite üzerine etkileri
dc.title.alternativeThe effects of enzyme - inoculants on the fermentation and aerobic stability characteristics of maize silages
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentZootekni Ana Bilim Dalı
dc.subject.ytmMaize
dc.subject.ytmSilage
dc.subject.ytmFeed additives
dc.subject.ytmFermentation
dc.subject.ytmDose
dc.identifier.yokid354533
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityNAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid258698
dc.description.pages67
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess