Show simple item record

dc.contributor.advisorKoç, Fisun
dc.contributor.authorEti, Soner
dc.date.accessioned2021-05-08T10:05:41Z
dc.date.available2021-05-08T10:05:41Z
dc.date.submitted2012
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/668495
dc.description.abstractYürütülen bu çalışmada, farklı depolama süresi ve sıcaklıklarının alabalık yemlerinin bazı özellikleri üzerindeki etkileri kimyasal, mikrobiyolojik ve mikroskobik yöntemlerle belirlenmiştir. Yemlerdeki mikrobiyolojik ve mikroskobik değişiklikler belirtmek amacı ile 3x2x2 faktöriyel deneme deseni kullanılmıştır. Yemlerin depolama şartları; 25±2oC ve 37oC, depolama süresi; 30 ve 60 gün olarak belirlenmiştir. Aromatik yağ ilavesi yemlerin küf gelişimini azaltmıştır. Yemlerin renk ölçümlerinde ve stereo mikroskop ile incelenmesinde herhangi bir değişiklik gözlenmemiştir.
dc.description.abstractThis study was conducted, some of the characteristics of different storage time and temperature effects on the microbiological and microscopic methods of trout diets were determined. Microbiological and microscopic changes were 3x2x2 factorial experimental design. Storage conditions of feed; 26oC and 37oC, storage time, 30 and 60 days, respectively. The addition of aromatic oils, reduced feed mold growth. Stereo microscope with measurement and analysis of feeds of any change in color is observed.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleAlabalik yemlerine aromatik yağ ilavesinin yemlerin kimyasal, mikrobiolojik ve mikroskobik özellikleri üzerine etkileri
dc.title.alternativeThe effects of aromatic oils addition on the chemical, microbiological and microscopic features of trout diets
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentZootekni Ana Bilim Dalı
dc.subject.ytmFish feeds
dc.subject.ytmTemperature
dc.identifier.yokid448281
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityNAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid320872
dc.description.pages61
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess