Show simple item record

dc.contributor.advisorCoşkuntuna, Levend
dc.contributor.authorGündüz, Yücel
dc.date.accessioned2021-05-08T10:05:32Z
dc.date.available2021-05-08T10:05:32Z
dc.date.submitted2013
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/668422
dc.description.abstractBu çalışma içerisinde işletme koşullarında süt sığırlarının beslenmesinde kullanılan yem çeşitlerinin saklama koşulları içerisinde uğradığı bozulma ve besin madde kompozisyonunun belirlenmesi amaçlanmıştır.Bu amaçla özel bir işletmeden 12 dönemde 15'er gün arayla alınan 6 tane yem çeşidi (buğday samanı, yonca kuru otu, süt yemi, yaş bira posası, mısır silajı ve TMR) Namık Kemal Üniversitesi Zootekni Laboratuarı'nda analiz edilmiştir.Sonuç olarak yem türlerinin ihtiva ettiği kuru madde, ham protein, ham kül, ham selüloz, ham yağ, NDF, ADF, ADL, LAB, maya ve küf miktarlarında 12 dönem boyunca yapılan testler sonucunda bir kayıp yaşandığı sonucuna ulaşılmıştır.Anahtar kelimeler: Yem, TMR, NDF, ADF ve ADL.
dc.description.abstractIn this thesis, some agricultural foods used in milk production were analyzed to determine its decay level in its storage conditions.In order to do this, six food samples taken in 12 period with 15 days intervals was analyzed in Laboratory of Animal Science of Namık Kemal University.Consequently, this thesis was concluded that food samples has been lost dry matter, crude protein, crude ash, crude fat, NDF, ADF, ADL LAB, yeast and mould. its nutritial diversity in where it was stored.Keywords : Feed, TMR, NDF, ADF, and ADLen_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleİşletme koşullarında kullanılan bazı yemlerin besin madde kompozisyonu ve mikrobiyolojik özellikleri
dc.title.alternativeThe composition of feed item used in some feed ingredients and its microbiological properties
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentZootekni Ana Bilim Dalı
dc.subject.ytmBait differents
dc.subject.ytmFeed value
dc.identifier.yokid464662
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityNAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid334495
dc.description.pages63
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess