dc.contributor.advisor | Şereflişan, Hülya | |
dc.contributor.author | Kara, Alpaslan | |
dc.date.accessioned | 2021-05-08T10:05:09Z | |
dc.date.available | 2021-05-08T10:05:09Z | |
dc.date.submitted | 2007 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/668218 | |
dc.description.abstract | Yapılan çalısmada, sarıkuyruk (Seriola dumerili) skendrun Körfezi'nde alternatiftür olarak kültüre alınmıs ve ekonomik optimum noktası arastırılmıstır. Denemede suparametreleri aylık olarak ölçülmüstür. Arastırmada, ortalama agırlıgı 50 ± 5g olan Seriolayavrularından 700 adet kullanılmıstır. Balıkların beslenmesinde içerigi %45 protein , %22,3yag, %9,25 nem, %9 kül ve %14,45 selüloz nisasta lif vs. olan levrek yemi kıllanılmıstır.Seriola yavruları, çapı 12m, derinligi 3m olan yüzer ag kafeslerde kültüre alınmıstır.Deneme süresince her ay sarıkuyruk yavrularının aylık agırlık artısı ölçülmüstür. Buölçümlere dayalı olarak Canlı Agırlık Kazancı (CAK), Günlük Canlı Agırlık Kazancı(GCAK), Spesifik Büyüme Oranı (SBO), Yasama Oranı (YO) ve Yem DegerlendirmeOranı (YDO) incelenmistir. Pelet yeme alıstırmak amacıyla %50 oranında sardalya içerenyem verilmistir ve beslenen Seriola yavrularında 1,16 YDO elde edilmistir. Yalnızca peletverilen aylar içerisinde Ekim ayında 1,85 YDO bulunmustur. Bes aylık bir kültürperyodunda Seriola yavruları 1031,5 ± 50 grama ulasmıstır.Ekonomik olarak optimum büyüme noktası aylar bazında bakıldıgında ortalama 1,95YDO oranı ile S. dumerili' nin ekonomik bir balık oldugu saptanmıstır.Anahtar Kelimeler: Seriola dumerili, yüzer kafesler, kafes kültürü, yem degerlendirmeoranı, besleme | |
dc.description.abstract | Yellowtail (Seriola dumerili) was cultured as alternate species in skenderun Bay, inTurkey. Economical optimum point was investigated. Water quality parameters such as,pH, temperature, turbidity and dissolved oxygen were measured monthly. Total 700yellowtail (S. dumerili) fry of 50 ± 5 g average weight were used in this research. Fish werefed with a commercial sea bass feed, containing 45% protein, 22,3% lipid, 9,25% moistureand 14,45 other feed ingredients. Yellowtail fry were taking under culture in floated cagewith 12 m. diameter and 3 m. depth. Yellowtail fry were sampled monthly to measureincrease weight. Based on these measurements, live weight increase (LWI), daily liveweight increase (DLWI), specific growth rate (SGR), survival rate (SR) and foodconvertion rate (FCR) were calculated. 50% sardine added mixture feed were given toadapt the pelet feed. In september 1,16 FCR were obtained from Seriola fry fed with thisfeed. Among the months which only pelet feed were given, in October FCR was calculatedas 1,85. At the and of 5 months culture period, Seriola fry were recorded to reach 1031,5 ±50 g from 50g.Average economic growth point was calculated with a 1.95 food convertion rate,thus, yellowtail can be regarded as an economic fish to culture.Key words: Seriola dumerili, floating cage, cage culture, food convertion rate, feed | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Balıkçılık Teknolojisi | tr_TR |
dc.subject | Fisheries Technology | en_US |
dc.subject | Su Ürünleri | tr_TR |
dc.subject | Aquatic Products | en_US |
dc.title | Sarıkuyruk (Seriola dumerili ) yavrularında canlı ağırlık artışındaki ekonomik optimum noktanın belirlenmesi | |
dc.title.alternative | The determination of economic optimum point for a live weight increase in yellowtail (Seriola dumerili) fry | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Su Ürünleri Ana Bilim Dalı | |
dc.identifier.yokid | 9012165 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 202785 | |
dc.description.pages | 52 | |
dc.publisher.discipline | Diğer | |