Show simple item record

dc.contributor.advisorDemirkeser, T. Hakan
dc.contributor.authorCoşkun, Mevlüt
dc.date.accessioned2021-05-08T10:04:22Z
dc.date.available2021-05-08T10:04:22Z
dc.date.submitted2011
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/667821
dc.description.abstractStar Ruby altıntopu ve Satsuma mandarininin özellikle meyve iriliği ile birlikte meyve verim ve kalitesi üzerine bitki büyüme düzenleyicisi (3,5,6 TPA) ve bitki besin maddesi (KNO3) uygulamalarının etkileri araştırılmıştır. Çalışma sonucuna göre farklı uygulamaların bazı meyve verim ve kalite parametreleri üzerine etkilerinin çeşitlere göre farklılıklar gösterdiği belirlenmiştir. Gerek Satsuma mandarininde gerekse Star Ruby altıntopunda ağaç başına verim miktarı üzerine KNO3 uygulamalarının, meyve ağırlığı ve boyutları üzerine ise 3,5,6 TPA uygulamalarının daha olumlu sonuçlar verdiği saptanmıştır. Sofralık tüketimde son derece önemli kalite kriterlerinden olan SÇKM miktarı üzerine özellikle Satsuma mandarininde 3,5,6 TPA uygulamaları KNO3 uygulamalarına göre daha başarılı iken, farklı uygulamaların gerek Satsuma mandarini gerekse Star Ruby altıntopunda kabuk kalınlığı ile usare miktarı üzerine olumsuz etkilerinin olduğu belirlenmiştir.
dc.description.abstractEffect of plant growth regulator (3,5,6 TPA), and plant nutrients (KNO3) applications on especially fruit size with fruit yield and quality of ?Star Ruby? grapefruit and ?Satsuma? mandarin were investigated. According to this study, the effects of different applications on some of the fruit yield and quality parameters changed between the cultivars. KNO3 applications on yield per tree and 3,5,6 TPA applications on fruit weight and size of both Satsuma mandarin and Star Ruby grapefruit were given more positive results. 3,5,6 TPA applications on TSS which an extremely important quality characteristics of citrus fresh consumption were more effective than KNO3 applications in particularly Satsuma mandarin. Effects of different applications on fruit thickness and juice content of both Satsuma mandarin and Star Ruby grapefruit were determined negative effects.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleStar ruby altıntopu ve owari satsuma mandarininde 3,5,6-TPA ve KNO3 uygulamalarının verim, kalite ve meyve iriliği üzerine etkileri
dc.title.alternativeEffect of 3,5,6-TPA and KNO3 application on yield, fruit quality and size of star ruby grapefruit and satsuma mandarin
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentBahçe Bitkileri Ana Bilim Dalı
dc.subject.ytmMandarin
dc.subject.ytmGrapefruit
dc.subject.ytmFructification
dc.subject.ytmPotassium nitrate
dc.identifier.yokid397432
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityMUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid287579
dc.description.pages88
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess