Show simple item record

dc.contributor.advisorÖdemiş, Berkant
dc.contributor.authorDemirel, Esengül
dc.date.accessioned2021-05-08T10:04:00Z
dc.date.available2021-05-08T10:04:00Z
dc.date.submitted2012
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/667630
dc.description.abstractAraştırma, Hatay Bölgesinde, sera koşullarında, tuzluluğa orta derecede tolerant, Slaney çeşidi patates bitkisinde stoma iletkenliği, klorofil değeri, yumru verimi ve diğer verim parametrelerinin tuzlu su uygulamalarına tepkisini değerlendirmek amacıyla yürütülmüştür. Dikimlerde 26 cm çapında ve 42 cm yüksekliğinde plastik saksılar kullanılmıştır.Denemede, patates bitkisine 5 farklı tuzlu sulama suyu (0.3 dS/m , 3 dS/m, 6 dS/m 9 dS/m ve 12 dS/m) uygulanmıştır. EC'nin değişik düzeylerinin oluşturulmasında NaCl ve CaSO4 tuzu kullanılmıştır. EC0 tanık konusu dışındaki konulara her sulamada % 20 oranında yıkama suyu uygulanmıştır.Araştırma sonuçlarına göre, T0, T3, T6, T9 ve T12 uygulamalarında yumru verimi değerleri sırasıyla 201.26, 188.54, 169.96, 152.46, 116.30 gr olarak belirlenmiştir. Araştırma süresince T0 14, diğer konular 9 kez sulanmıştır. Deneme süresince T0, T3, T6, T9, T12 konularında sırasıyla 162, 113, 165, 209 230.5 ml düzeyinde drenaj suyu ölçülmüştür. Aynı sırayla ECd değerleri 4.9, 10.8, 13.1, 16.3, 18.3 dS/m olarak belirlenmiştir. En fazla su tüketimi T0 konusunda (26.60 lt) en düşük su tüketimi ise T12 konusunda (10.50 lt) hesaplanmıştır. T3, T6, T9 konularında su tüketimleri sırasıyla 16.85, 15.79, 14.77 lt olarak belirlenmiştir.2012, 63 sayfaAnahtar kelimeler: Su Kalitesi, Patates, Stoma iletkenliği, Klorofil içeriği Yumru verimi
dc.description.abstractThis research was carried out to evaluate the stomatal conductance, chlorophyll values, tuber yield, together with other yield parameters as response to saline water application in potatoes plant (Slaney variety) which is moderate tolerant to salinity in Hatay region. For plantation, plastic pots with 26 cm diameter and 42 cm height were usedIn the experiment, potato plants were treated with five different saline irrigation water (ECw), 0.3 dS/m , 3 dS/m, 6 dS/m 9 dS/m and 12 dS/m). NaCl and CaSO4 were used to prepare saline water. Except forthe control treatment, other treatments were given about 20% of leaching water.According to the results, Tuber yield values were found 201.26, 188.54, 169.96, 152.46, 116.30 gr in T0, T3, T6, T9, T12, respectively. T0 14 other treatment were irrigated 9 times. During the experiment T0, T3, T6, T9, and T12 treatment were measured drainage water 162, 113, 165, 209, 230.5 ml, respectively. In the same order, ECd values were measured 4.9, 10.8, 13.1, 16.3, 18.3 dS/m. The highest and lowest evapotranspiration values were T0 (26.60 lt) and T12 (10.50 lt), respectively. Evapotranspiration were measured 16.85, 15.79, 14.77 lt in T3, T6, T9 treatments.2012, 63 pagesKey Wordsen_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleFarklı nitelikteki sulama sularının patates (Solanum tuberosum L.) bitkisinde stoma iletkenliği, klorofil değeri ve verim öğeleri üzerine etkilerinin belirlenmesi
dc.title.alternativeThe effects of different irrigation water qualities to determine above stomantal conductance, cholorphyll values and yield parameter in potato (Solanum tuberosum L.) plant
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentTarımsal Yapılar ve Sulama Ana Bilim Dalı
dc.identifier.yokid447454
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityMUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid329554
dc.description.pages63
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess