Show simple item record

dc.contributor.advisorDemirci, Aydın
dc.contributor.authorUluç, Seyfettin
dc.date.accessioned2021-05-08T10:03:23Z
dc.date.available2021-05-08T10:03:23Z
dc.date.submitted2014
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/667313
dc.description.abstractEkonomik değeri ve yetiştiricilik için alternatif türler olan dip balıkları (orfoz, sinarit, mercan) avcılığında balıklar yüzeye alınırken basınç değişimi balıkların tolere edemeyeceği kadar hızlı değişir, hava kesesindeki gazların genişlemesiyle şişerekmide balığın ağız ve anüs açıklıklarından dışarı çıkar. Bu çalışmada portatifbir basınç tankı yaparak barotravma' ya (ani basınç farkına) maruz kalan balıkların bu travma sonrasındaki yaşama ihtimalleri, davranış bozuklukları çalışılmıştır. Bu amaçla trol çekimi sonrasında hava kesesi şişmiş balıklar ve yasal avlanma boyunun altındaki bireyler basınç tankında görsel olarak izlenmiştir.
dc.description.abstractBarotrauma in Fishery due to the rapid change of pressure that is too much for the bottomfish (grouper, dentex, whiting, bream) to tolerate, which are highly valued for stock raising and selling, the gas in the air sac swells up and the stomach comes out either of stomach or anus.In this study, a portable pressure tank is built in order to evaluate the survival rates and to observe behavioral change in fish that are exposed to barotrauma (sudden pressure change). The experiment is made on fish that are legally too small to hunt and troll-fished, barotrauma-exposed ones.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectBalıkçılık Teknolojisitr_TR
dc.subjectFisheries Technologyen_US
dc.subjectDeniz Bilimleritr_TR
dc.subjectMarine Scienceen_US
dc.titleBalıkçılıkta barotravma denemeleri
dc.title.alternativeBarotrauma in fishing trials
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentSu Ürünleri Ana Bilim Dalı
dc.identifier.yokid10050101
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityMUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid382531
dc.description.pages35
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess