Browsing TEZLER by Subject "Gas chromatography"
Now showing items 1-5 of 5
-
Defne meyvası yağ veriminin arttırılması ve bileşiminin gaz kromatografi cihazı ile belirlenmesi
(MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)ÖZET DEFNE MEYVASI YAĞ VERİMİNİN ARTTIRILMASI VE BİLEŞİMİNİN GAZ KROMATOGRAFİ CİHAZI İLE BELİRLENMESİ Defne Hatay bölgesinde önemli pazar potansiyeline sahip doğal yetişen bir bitkidir. Türkiye dünya defne yaprağı pazarında ... -
Farklı sıcaklıklarda muhafaza edilen aşılı karpuzlarda katı faz mikro ekstraksiyon (KFME) tekniği ile uçucu bileşenlerin belirlenmesi
(MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Çalışmanın amacı iki adet ticari hibrit su kabağı anacı (Lagenaria siceraria) [Agentario (Syngenta) ve Macis (Nunhems)] ve iki adet Cucurbita maxima x C. moschata melezi olan Ferro ve RS841 anaçları üzerine aşılı Crimson ... -
Hatay bölgesi defne yaprağı ve meyvası uçucu yağının özelliklerinin belirlenmesi
(MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)III ÖZET HATAY BÖLGESİ DEFNE YAPRAĞI VE MEYVASI UÇUCU YAĞININ ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ Defne Antakya bölgesinde önemli pazar potansiyeline sahip doğal yetişen bir bitkidir. Makilik alanlarda ve 700 metre yüksekliklere ... -
Sabunlarda ve yağ karışımlarında defneyağı oranının saptanması
(MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2021-01-06)öz Çalışmamızın amacı sabunlarda ve yağ karışımlarında defneyağı oranını bulmaktır. Laurik asit oram saptanarak yağ ve sabun örneklerindeki defheyağı oram belirlenebilir. Defneyağı, zeytinyağı ve bunların farklı karışımlarının, ... -
Taze, kurutulmuş Maraş kırmızı biberi ve isot baharatının uçucu bileşik ve aroma profilinin belirlenmesi
(MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışmada, isot baharatının üretimi esnasında oluşan uçucu bileşenler ve aromaprofilindeki değişimler belirlenmiştir. Bu amaçla Kahramanmaraş yöresi tescilliçeşitlerinden Maraş biberi(Capsicum annum L.) kullanılmıştır.Taze ...