Yeni pazarlama stratejileri bağlamında butik pastacılık örneği
dc.contributor.advisor | Demirtaş, Mine | |
dc.contributor.author | Aydin, İlknur | |
dc.date.accessioned | 2021-05-08T09:09:26Z | |
dc.date.available | 2021-05-08T09:09:26Z | |
dc.date.submitted | 2013 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/664362 | |
dc.description.abstract | Küreselleşme, bilgi teknolojilerindeki gelişmeler ve iletişim teknolojilerindeki gelişmeler birçok alan üzerinde ciddi anlamda etkili olmuştur. Hizmet sektörü de bu alanlardan biridir. Hizmet sektörü teknoloji ve iletişim alanındaki gelişmeler sonucunda bilgiye kolaylıkla ulaşan ve ürün ile hizmetler ile ilgili karşılaştırmaları kolaylıkla yapabilen yeni müşteri formu ile karşı karşıya kalmıştır. Bunun yanı sıra, gelişen dünyada yeni ve müşteri odaklı birçok sektör ortaya çıkmıştır. Bu sektörler, yeni müşteri olarak tanımlanan müşteri kitlesi için kişiye özel hizmetler sunmaktadır. Kendi istek ve ihtiyaçları çerçevesinde şekillenen bu yeni hizmet anlayışını tercih eden müşteriler sayesinde bu sektörler yükselen birer sektör halini almıştır. Yükselen bu sektörlerden günümüz dünyasında en hızlı gelişen butik pastacılık sektörü bu çalışmanın temelini oluşturmaktadır. Butik pastacılık sektörü pazarlama, hizmet ve hizmet kalitesi açısından ele alınmıştır. Çalışmamızın evrenini İstanbul il sınırlarında Anadolu yakasında yer alan butik pastaneler oluşturmaktadır. Bu pastanelerden hizmet alan alt sınır 15 üst sınır 48 yaş ve üzeri olan tüketiciler ile pastane işletmecileri ise uyguladığımız anket çalışmasında örneklem grubumuzu oluşturmaktadır.Anahtar Kelimeler: Yeni Pazarlama , Hizmet Pazarlaması, Butik Pastacılık | |
dc.description.abstract | Globalization, developments in IT and communication technologies have dramatic effects in many areas. Service sector is one of those affected areas. The services sector, with the help of developments in technology and communication sectors, witness the emergence of a new form of customer, who easily reaches information and is able to make comparisons between the goods and services. Additionally, in the developing world, many new and customer oriented sectors emerged. Those sectors produce personal services for the cummunity so-called ?new customers?. Thanks to those customers who prefers this new service concept reflecting their personel wills and needs, these sectors became as emerging sectors. Boutique bakery sector, the fastest growing sector nowadays, is the basis of this study. Boutique bakery sector is examined in terms of marketing, service and service quality. The scope of this study is limited with the boutique bakeries located in the Anatolian side of Istanbul. The customers of these boutiqe bakeries between the ages of 15 and 48, and the bakery owners consists our survey group.Key Words: Emerging Markets, Service Marketing, Boutique Pastry | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Halkla İlişkiler | tr_TR |
dc.subject | Public Relations | en_US |
dc.title | Yeni pazarlama stratejileri bağlamında butik pastacılık örneği | |
dc.title.alternative | A boutıque bakery sample in the context of new marketing strategıes | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Pazarlama İletişimi Ana Bilim Dalı | |
dc.identifier.yokid | 10019832 | |
dc.publisher.institute | Sosyal Bilimler Enstitüsü | |
dc.publisher.university | MALTEPE ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 344820 | |
dc.description.pages | 95 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |