Pazarlama iletişimi aracı olarak herşey dahil sisteminin Türk mutfağı tanıtımındaki yeri
dc.contributor.advisor | Uğurlu Akbaş, Özge | |
dc.contributor.author | Susever, Emin Ali | |
dc.date.accessioned | 2021-05-08T09:09:07Z | |
dc.date.available | 2021-05-08T09:09:07Z | |
dc.date.submitted | 2014 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/664216 | |
dc.description.abstract | Globalleşen dünyada tüketici taleplerinin çeşitlenerek artması turizm sektöründe de yeni arayışları kaçınılmaz kılmıştır. Bu nedenle son yıllarda değişime uğrayan turizm faaliyetlerine ayak uydurmak isteyen işletmeler daha bilimsel ve daha araştırmacı olmak zorundadır. Düşük maliyet ile fazla müşteri ağırlamaya çalışmak öncelikli hedef haline gelmiştir. Ancak bu yaklaşım beraberinde olumlu etkileri kadar olumsuz etkileri de doğurmaktadır. Ülkelerin kültür, gelenek, yaşam şekli, doğal güzellikleri yeterince kullanılamamakta, hızlı ucuz hizmet verebilmenin telaşı birçok değerin kaybolmasına neden olmaktadır.Turizm pazarlama stratejisi olan ve dünyanın bir çok ülkesinde olduğu gibi ülkemizde de uygulanan ve süratle yaygınlaşan her şey dahil sistemin ekonomik katkısı göz ardı edilemez. Bu sistem sayesinde belli bölgelerde turizm faaliyetleri ciddi oranda artış göstermiştir. Zamanla yarışan ve her türlü talebi destinasyon bünyesinde çözmeyi hedefleyen bu sistem beraberinde bazı değerleri yeterince kullanamamaktadır.Ülkemizin köklü kültürü, doğal zenginlikleri çoğu zaman ziyaretçiler tarafından fark edilmeme tehlikesi ile karşı karşıya kalmaktadır. Bu çalışmada, ülkemizin sahip olduğu mutfak kültürü ve zenginliklerinin daha iyi tanıtılması için uygulanması gerekenler araştırılmış sistemin artı, eksi yönleri turizm profesyonellerinin görüşleri de alınarak incelenmiş, Turizmde pazarlama iletişimi ve Turizm pazarlaması kavramları eşliğinde konu araştırılarak öneriler sunulmuştur. | |
dc.description.abstract | Escalating demands of consumers promoted tourism industry search for new ways in order to appeal them in globalising world. Because of this new approach, companies that want to comply with changing tourism activities, had to be more scientific and more inquisitive. The aim of hosting more customers with low cost became the main target in the new tourism industry. However, this approach have caused not only positive effects also negative effects. Many countries' culture, tradition, lifestyle and natural beauties have remained in the background. Additionally, the attempt of giving fast and cheap service have induced loss of many values. Being a tourism marketing strategy, all inclusive system is adopted by many countries and swiftly becomes popular in Turkey, as well. Furthermore, its economic contribution to our country is unignorable. Due to all inclusive system, tourism activities have increased substantially in certain regions of Turkey. All inclusive system races against time and aims to fulfill every demand in its own structure. But staying in its own structure brings along the rusting of many national values.The rooted culture and natural beauties of Turkey cannot be recognized by some visitors. In this discourse, necessary implementations for introducing Turkish cousine culture and other beautiful qualifications were researched. The positive and negative sides of the system were examined with the help of professionals' opinions | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Turizm | tr_TR |
dc.subject | Tourism | en_US |
dc.subject | İşletme | tr_TR |
dc.subject | Business Administration | en_US |
dc.title | Pazarlama iletişimi aracı olarak herşey dahil sisteminin Türk mutfağı tanıtımındaki yeri | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Halkla İlişkiler Ana Bilim Dalı | |
dc.subject.ytm | Marketing communication | |
dc.subject.ytm | All inclusive | |
dc.subject.ytm | Turkish cuisine | |
dc.subject.ytm | Tourism marketing | |
dc.subject.ytm | Culinary tourism | |
dc.identifier.yokid | 10054954 | |
dc.publisher.institute | Sosyal Bilimler Enstitüsü | |
dc.publisher.university | MALTEPE ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 370334 | |
dc.description.pages | 114 | |
dc.publisher.discipline | Pazarlama İletişimi Bilim Dalı |