Show simple item record

dc.contributor.advisorErataman, Hicran
dc.contributor.authorAteş, Oğuz
dc.date.accessioned2021-05-08T09:04:36Z
dc.date.available2021-05-08T09:04:36Z
dc.date.submitted2018
dc.date.issued2019-05-24
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/662223
dc.description.abstractMutfak, konutların en önemli alanlarından biridir. Bu alan yemek pişirme, yemek yemenin yanısıra aile üyelerinin iletişim merkezi durumunda olan hatta arkadaş ve dostlarla keyifli sohbetlerin yapıldığı bir alandır. Bu alanın bireylerin istek ve beklentilerine uygun olması, onların mutfaklarından memnun olmaları dolayısıyla yaşamlarından da memnun olmalarını sağlayabilir. Gerek mutfak tasarımı yapan tasarımcıların gerekse mutfak üretimi yapan firmaların bireyleri memnun edecek, onların beklenti ve ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde kararlar alması ve bunları uygulayabilmesi bireylerin özellikleri, davranışları, tercihleri hakkında bilgi sahibi olmasıyla mümkün olabilir. Diğer bir ifadeyle bireyleri tanımak, onların demografik özelliklerine ve isteklerine göre mutfak tasarlamak, üretimi buna göre yönlendirebilmek gerekir. Bu doğrultuda çalışma, bireylerin demografik özelliklerine göre mutfak tasarım tercihlerini incelemek amacıyla yapılmıştır. Çalışmada mutfak ve mutfak tasarımıyla ilgili literatür özeti verilmiş, 355 kişinin katılımıyla bir anket gerçekleştirilmiş, araştırmadan elde edilen bulgular, sonuç ve öneriler eklenmiştir.
dc.description.abstractKitchen is one of the most important areas of residences. This area is an area where cooking and eating are provided as well as pleasant conversations with friends and also is a communication center of family members and their friends. In order to meet the expectations and needs of the individuals who make kitchen design and kitchen production companies to make decisions and apply these decisions, should have knowledge about individual's characteristics, behaviors and preferences. In other words, it is necessary to know the individuals, to design the kitchen and make the production according to their demographic characteristics and desires. The aim of this study is to determine the kitchen design preferences according to the demographic characteristics of the individuals. For this purpose, a review of the literature on kitchen and kitchen design was given. The findings of this research, which was conducted with the participation of 355 people, included the results and recommendations.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectİç Mimari ve Dekorasyontr_TR
dc.subjectInterior Design and Decorationen_US
dc.titleBireylerin demografik özelliklerine göre mutfak tasarım tercihlerine yönelik bir araştırma
dc.title.alternativeA research on the preferences of the kitchen design according to the demographic characteristics of individuals
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2019-05-24
dc.contributor.departmentİç Mimarlık Ana Bilim Dalı
dc.identifier.yokid10220582
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityMALTEPE ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid542745
dc.description.pages153
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess