Show simple item record

dc.contributor.advisorÇoğun, Hikmet Yeter
dc.contributor.authorEr, Cem Baran
dc.date.accessioned2021-05-08T08:43:44Z
dc.date.available2021-05-08T08:43:44Z
dc.date.submitted2014
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/656417
dc.description.abstractÇalışmamızın amacı Kilis ili çeşme sularının fizikokimyasal ve mikrobiyolojik kirlilik düzeyleri araştırmaktır. Araştırmada 2012 Ekim den 2013 Eylül tarihleri arasında bir yıl boyunca her ay 10 istasyondan su örnekleri alındı. Bu amaçla incelenen su örneklerinin pH, elektriksel iletkenlik, amonyum, demir ve nitrit gibi fizikokimyasal parametreleri ve Coliform ve E. coli gibi mikrobiyolojik parametreleri incelenmiştir. Tüm bu parametrelerin içme suyu için uygun düzeyde olduğu saptanmıştır. Tüm su örneklerinin ulusal ve uluslararası su kalite değerlerine göre demir düzeyinin düşük olduğu, amonyum düzeylerinin bazı istasyonlarda yüksek olduğu, nitritin ise hem kışın hem de yazın dört istasyonda yüksek olduğu saptanmıştır. Su örneklerinden altı istasyonda mikrobiyolojik parametrelere içmek için uygun olmadığı tespit edildi. Bunlardan beş tanesi yaz ayında, bir tanesi kış ayında mikrobiyolojik kirlilik saptanmıştır. Bu sonuçlar ışığında Kilis ili içme suyu belirlenen fizikokimyasal olarak temiz olduğu ve içmeye uygun olduğu saptanmıştır. Ayrıca test edilen suların mikrobiyolojik açıdan temiz olduğunu saptanmıştır.
dc.description.abstractThe purpose of this study is investigating the physicochemical and microbiological analysis of drinking water in Kilis province. In research, during from October 2012 to September 2013 every month for a year in water samples were taken from 10 stations. For this purpose, physicochemical parameters such as pH, electrical conductivity, ammonium, iron and nitrite and Coliform and E. coli as microbiological parameters were examined. All these parameters for drinking water were found to be at the appropriate level. All water samples according to the value of the national and international water quality was found to be low iron levels and was found to be elevated ammonia levels in some stations and was found to be higher nitrite levels in all seasons at the four stations. It was determined that six stations from water examples were not suitable to drink for microbiological parameters. Five of them in the summer and one in the winter microbiological contamination has been identified. In these results Kilis province drinking water was found to be suitable for physicochemical and suitable to drink. And also, it was founded that drinking water was not threat component of public health.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectBiyolojitr_TR
dc.subjectBiologyen_US
dc.titleKilis ili içme sularının bazı fizikokimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri
dc.title.alternativeSome physicochemical and microbiological properties of drinking water in Kilis province
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentBiyoloji Ana Bilim Dalı
dc.identifier.yokid10030847
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityKİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid378486
dc.description.pages61
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess