Show simple item record

dc.contributor.advisorİmalı, Adem
dc.contributor.authorTürktunç, Zehra
dc.date.accessioned2021-05-08T08:43:28Z
dc.date.available2021-05-08T08:43:28Z
dc.date.submitted2019
dc.date.issued2019-11-04
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/656280
dc.description.abstractBu çalışmada, ülkemiz Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan, Kilis İli sınırları içerisinde bulunan yenilebilir makromantarların belirlenmesi amaçlanmıştır. Arazi çalışmalarına göre araştırma alanından Ascomycota 2, Basidiomycota 28 ve Myxomycota 1 olmak üzere 14 familyaya ait toplam 31 takson belirlenmiştir. Belirlenen taksonlardan 22 tanesinin yenen ve tıbbi öneme sahip türler olduğu tespit edilmiştir.Toplam 31 taksondan 22 türün yenilebilir veya tıbbi öneme sahip olduğu, ancak bölgede mantarlar konusunda hiçbir bilgiye sahip olunmadığı anlaşılmıştır. Ayrıca 20 takson ilk defa bu çalışma ile belirlenerek Kilis yöresi ve Türkiye mikotasına yeni kayıt olarak ilave edilmiştir.Anahtar kelimeler: Makrofungus, Yenilebilir Mantarlar, Kilis, Türkiye
dc.description.abstractIn this study, it is aimed to determine the edible mushrooms within the boundaries of the province Kilis, which is located in Southeastern Anatolia Region in our country. According to field studies, 31 taxa belonging to 14 families, including Ascomycota 2, Basidiomycota 28 and Myxomycota 1, were determined from the field of cultivation. 22 of the identified taxa were found to be eaten and have medical importance.Among the total 31 taxa, 22 species were edible or medical importance, but it was understood that there was no knowledge on fungi in the region. 20 taxa have been defined for the first time and have been added as a new record to Kilis region's and Turkey's mycota.Keywords: Macrofungi, Edible Mushrooms, Kilis, Turkeyen_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectBiyolojitr_TR
dc.subjectBiologyen_US
dc.titleKilis yöresinde yenilebilir makrofungusların belirlenmesi ve ekolojik özellikleri
dc.title.alternativeDetermination and ecological properties of edible macrofungi in Kilis region
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2019-11-04
dc.contributor.departmentBiyoloji Ana Bilim Dalı
dc.subject.ytmParasol mushroom
dc.identifier.yokid10269433
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityKİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid574046
dc.description.pages60
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess